Tot mai multi romani isi cauta un loc de munca, platformele online de recrutare fiind luate cu asalt de cei care isi doresc sa se angajeze in aceasta perioada. Cea mai cautata pozitie a fost cea de sofer, salariile putand ajunge in acest caz chiar si pana la 12.000 de lei in mana. De asemenea, nu sunt deloc putini nici cei care isi doresc o functie de conducere, pozitia de manager fiind cautata de peste 100.000 de ori in primele luni ale anului.
Mai exact, pe eJobs au existat 115.000 de cautari pentru o pozitie de manager in prima parte a anului 2024. „Derivarile cele mai populare din acest termen au fost de assistant manager, project manager, manager regional, key account manager sau sales manager. Cea mai mare parte a acestor derivate ne arata ca sunt din ce in ce mai multi specialisti si candidati cu experienta, in special din zona de vanzari, care prospecteaza piata muncii si, chiar daca nu aplica imediat, au in plan, pentru urmatoarea perioada o schimbare de cariera”, transmite Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul echipei eJobs.
Foarte multi la numar sunt si cei care isi cauta un job de asistent medical, pe eJobs existand 87.000 de interogari dupa aceasta pozitie in 2024. Clasamentul celor mai cautate pozitii continua cu pozitia de operator call center cu 64.000 de cautari, respectiv cu pozitia de inginer, cu specializari de inginer constructor, inginer mecanic, inginer de instalatii, inginer electric si inginer chimist.
Joburile in centrele call-center sunt foarte cautate in momentul de fata, fiind preferate in special de tinerii care vorbesc foarte bine intr-o limba straina precum este spaniola, italiana, franceza sau engleza. „Sectorul de servicii externalizate si call centere este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu un numar consistent de locuri de munca scoase in piata in fiecare an, majoritatea fiind adresate candidatilor care genereaza cele mai multe aplicari, respectiv cei din zona entry level. Astfel, vara aceasta au fost postate aproape 8.000 de joburi pentru aceasta industrie, trei sferturi vizand candidati cu maximum doi ani de experienta. In acelasi timp, peste 300.000 de aplicari au mers, vara aceasta, catre angajatorii din call center / BPO”, mai spune Roxana Draghici.
Pandemia de coronavirus cu care ne-am confruntat in anii trecuti a schimbat iremediabil piata muncii din Romania, foarte multi tineri preferand acum in special joburile de acasa. Astfel, pe platforma eJobs s-a observat cum cautarile pentru cuvintele cheie “remote” sau “de acasa” au crescut in aceasta vara fata de inceputul anului.
Mai mult, pe aceeasi platforma au fost inregistrate peste 320.000 de aplicari de la inceputul lunii iunie si pana astazi pentru locurile de munca ce nu presupun prezenta fizica la birou. Potrivit specialistilor, multi angajati prefera chiar si un salariu putin mai mic in dauna avantajului de a lucra de acasa.
Citeste si: Primele zile la un job nou. Cum sa faci o impresie excelenta?
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Analist financiar, sfaturi pentru romanii care vor sa ia credite de la banci in 2025: Urmeaza un an complicat, nu va mai cheltuiti banii pe telefoane de ultima generatie
Cum sa discuti despre salariu atunci cand primesti o oferta de munca noua
Ghidul soferului. Martorii de bord pentru sistemul de franare: ce trebuie sa faci daca se aprind
Cum sa economisesti inteligent in 2025: sfaturi pentru o viata financiara echilibrata
Ce sa faci cu banii tai in 2025? Expertii financiari trag semnalul de alarma, nu mai traiti peste posibilitatile voastre reale!
Partenerii nostri
Concediul de ingrijitor suspenda contractul de munca? Specialistii explica
Ministrul Muncii: ne dorim o colaborare stransa intre angajatori, sistemul educational si ANOFM
Indemnizatie LUNARA de solidaritate pentru pensionarii cu handicap grav si handicap accentuat
Noi clarificari privind normele de aplicare ale Codului fiscal
Noutati privind Declaratia unica precompletata: masuri aprobate de Guvern
RO e-Transport: Sanctiuni suspendate pana in martie 2025 si schimbari la confiscarea bunurilor
Te-ar putea interesa si
Ghidul soferului. Martorii de bord pentru sistemul de franare: ce trebuie sa faci daca se aprind
Cum sa economisesti inteligent in 2025: sfaturi pentru o viata financiara echilibrata