Timpul este pretios si nimeni nu vrea sa se simt? ca si cum crezi ca timpul tau este mai important decat al lor. Indiferent daca e vorba de ora la care trebuie sa ajungi la birou, de o intalnire cu un client sau un partener, stabileste o zi si o ora si fii punctual. Mai mult decat politete, o astfel de atitudine arata ca esti serios si respectuos. Daca se intampla sa fii in intarziere din motive obiective, anunta persoana care te asteapta ca faci tot posibilul sa ajungi cat mai repede.
Fiecare birou are un cod vestimentar, asa ca asigura-te c? tinuta ta este adecvata. Fie c? lucrezi la o firma de avocatura, intr-o corporatie sau o agentie de publicitate, trebuie sa stii ca, mai ales la intalnirile cu clientii, imaginea ta conteaza. Alege mai curand pantaloni si sacouri de stofa, camasi de bumbac bine croite si accesorii de bun gust. De asemenea, este recomandat ca parfumurile de barbati, cat si cele de dama sa se resimta discret, deci atentie la cantitatea pe care o pulverizezi. Daca nu esti sigur de codul vestimentar al companiei tale, echipa de la departamentul de resurse umane iti va putea oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a avea mereu o tinuta de nota 10.
Fie ca esti manager, patron sau un simplu angajat, este important sa respecti timpul liber al colegilor sau al subalternilor. Incearca sa iti organizezi activitatile si sarcinile astfel incat alti colegi sa nu fie nevoiti sa isi petreaca timp suplimentar la birou doar din cauza lipsei tale de eficienta. De asemenea, evita sa-i contactezi pe cei care sunt in concediu, decat daca ei ti-au cerut in mod direct sa ii tii la curent cu anumite evenimente.
Daca esti prieten cu anumiti colegi, nu inseamna ca nu trebuie sa le respecti intimitatea. Daca nu le-ai cerut mai intai acordul, evita sa publici fotografii sau informatii pe retelele de socializare despre cum v-ati petrecut timpul liber impreuna. Nu toata lumea vrea ca viata personala sa fie subiect de discutie la birou.
Biroul tau este casa ta departe de casa, asa ca pastreaza-l ordonat, mai ales daca lucrezi intr-un spatiu deschis si imaginea mesei tale de lucru contribuie la imaginea de ansamblu. Este in regula sa ai cateva elemente personale pe birou, cum ar fi o fotografie cu familia sau o vedere dintr-o vacanta speciala, dar nu iti aglomera prea mult spatiul de lucru cu obiecte din afara sferei profesionale. De asemenea, nu uita sa lasi orice spatiu comun pe care il folosesti in aceeasi stare in care l-ai gasit. Nu e nevoie sa strangi dupa altii, dar asigura-te ca lasi mereu curat in urma ta.
Desigur, telefonul a devenit un accesoriu important in vietile noastre profesionale. Evita totusi sa intrerupi intalnirile cu colegii sau sedintele pentru a raspunde la telefon si pune-l mereu pe modul silent sau avion atunci cand esti intr-o reuniune importanta.
Ca in toate aspectele vietii, detaliile fac diferenta. Un comportament politicos si elegant la locul de munca nu te va portretiza doar ca o persoana respectuoasa, ci si ca un profesionist care acorda importanta cuvenita celor cu care lucreaza sau intereactioneaza.
Ultimele NOUTATI
Scapam de IBAN! Cum poti sa faci plati doar cu numarul de telefon la bancile din Romania
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
Partenerii nostri
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia