RCS&RDS scumpeste din nou energia
energiefacturiutilitatioug 114scumpiriinflatiercs rds
Vesti proaste pentru romani: Abonatii gigantului RCS&RDS vor trebui sa suporte costuri cu 20% mai ridicate la facturile de energie, anunta compania.
RCS&RDS scumpeste cu 20% tariful la energie, dupa ce, in urma cu doar cateva luni, a aplicat o noua majorare de pret, deloc de neglijat, de 300% si reuseste "performanta" de a acumula o crestere semnificativa la costurile facturilor, in mai putin de jumatate de an.
Nu stim cui se adreseaza noile reglementari, insa e posibil sa se supuna lor fie noii clienti, fie cei actuali, la reinnoirea abonamentelor.
"La Digi Energy, pretul propriu de furnizare a energiei electrice in cadrul ofertei tip pentru clienti casnici (pret de lista) este de 0,305 lei/KWh, fara TVA, la care se adauga taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fara TVA.
Daca esti deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV si/sau la serviciul de internet fix Digi Net*, beneficiezi de pretul de 0,280 lei/KWh, fara TVA-pret de furnizare, la care se adauga taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fara TVA.
La pretul propriu de furnizare se adauga tarifele reglementate, a caror valoare este aprobata de ANRE (tarifele pentru transport, tarifele de distributie si tariful pentru servicii de sistem). In plus, se vor regasi separat in factura ta: costul pentru achizitionarea certificatelor verzi, taxa pentru cogenerare de inalta eficienta, acciza si TVA", scrie compania pe site-ul oficial.
Sute de mii de clienti sunt abonati la energia distribuita de RCS&RDS, insa vorbim despre o piata concurentiala, iar noile tarife ar putea determina multi dintre acesti clienti sa isi schimbe furnizorul energetic.
Ramane de vazut daca gigantul isi va pastra cota de piata sau va suferi pierderi de pe urma acestei strategii, insa cu siguranta intreaga piata va creste pe segmentul preturilor, cea mai mare influenta asupra companiilor din Energie avand celebra Ordonanta 114, care suprataxeaza acesti operatori.
Citeste si:
Guvernul a aprobat Programul de convergenta 2019-2022. Tinta de intrare in zona euro se mentine pentru 2024