Rabla 2018 pentru firme debuteaza pe 15 martie: Plafon maxim de 200.000 Euro
rabla 2018rabla pentru firmerabla societati comercialefinantare masini noiparc auto
Firmele interesate de casarea autoturismelor vechi si reinnoirea parcului auto, pot opta pentru a primi finantare de la stat, de pana la 9.200 de lei, conform unui comunicat al Administratiei Fondului de Mediu. Programul se desfasoara in perioada 15 martie - 28 septembrie 2018.
Pe langa persoanele fizice care au dreptul la finantare de la stat in vederea achizitionarii unui nou autoturism prin casarea celui vechi, si firmele se pot inscrie in programul Rabla, unde vor primi un plafon maxim de 9.200 lei pentru o masina, fara sa se depaseasca suma totala de 200.000 euro, in caz ca se doreste achizitionarea mai multor masini.
In acest an, cei care isi doresc sa caseze vechea masina de pe firma si sa beneficieze de un ajutor nerambursabil de la stat, se pot inscrie in porgram in perioada 15 martie - 28 septembrie.
Care sunt conditiile pentru obtinerea finantarii?
Conditiile si regulile dupa care se ghideaza Rabla pentru firme sunt incluse in Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017-2019.
Concret, de fonduri pot beneficia entitatile juridice din Romania ce indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
Detine calitatea de proprietar al autoturismului vechi casat;
Actioneaza in nume propriu;
Nu are datorii la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetele locale sau bugetul Fondului pentru mediu;
Nu se afla in stare de insolventa sau faliment, nu se afla in procedura de reorganizare judiciara, dizolvare, lichidare, desfiintare, inchidere etc;
Desfasoara activitati economice pe teritoriul Romaniei;
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat in ultimii doi ani fiscali precedenti si anul fiscal in cursul caruia depune dosar de acceptare in program, cumulata cu valoarea alocarii financiare acordate pentru casarea automobilului, nu depaseste echivalentul in lei a 200.000 euro;
Nu a obtinut si nu este pe cale sa obtina finantare prin proiecte ori programe finantate din alte fonduri publice pentru achizitionarea aceluiasi autovehicul care urmeaza a fi achizitionat prin programul Rabla.
Depunerea dosarului se face la registratura AFM
Daca indeplinesc aceste conditii, reprezentantii entitatilor juridice trebuie sa intocmeasca si sa depuna un dosar de inscriere la registratura AFM. Dupa ce autoritatile verifica datele din dosar, il accepta sau il resping. Important de mentionat este ca dosarul se face prin orice mijloc ce asigura confirmarea primirii de catre AFM.
Citeste si: Proiect PNL: 4.500 Lei in plus, pentru cine caseaza rable mai vechi de 12 ani