Programul Femeia Manager se lanseaza anul acesta cu un buget de 10 ori mai mare
femeia managerbugetintreprinderiprogram
Femeia Manager, una dintre liniile de finantare cele mai importante in Romania, vine in acest an cu schimbari spectaculoase. In anul 2018, se pare ca bugetul va avea o crestere semnificativa in comparatie cu ceilalti ani.
Acest lucru ar putea duce la o revenire a programului la finantarea micilor afaceri, lucru care s-a intamplat si in anii trecuti. De-a lungul anilor programul Femeia Manager a cunoscut schimbari spectaculoase, insa anul acesta este cu adevarat una majora.
Sesiunea Femeia Manager, dedicata anului in curs, urmeaza sa beneficieze de un buget in valoare de 10.5 milioane de lei. Se poate observa o crestere semnificativa fata de banii care au fost alocati in anii anteriori. In anul 2017, bugetul a fost de un milion de lei, iar in anul 2016, doar de 500.000 de lei.
La acest program se pot inscrie femeile care detin cel putin 50% din capitalul social al unor microintreprinderi cu activitate eligibila.Totodata, sunt eligibile titularele unor persoane fizice autorizate (PFA) sau intreprinderi individuale (II). Daca indeplinesti una dintre aceste conditii, poti solicita sprijin financiar in cadrul acestui program.
In anul 2017 programul Femeia Manager a suferit anumite modificari. Printre acestea, a facilitat participarea la cursuri si seminarii, insa doar a femeilor antreprenor. Acestea au avut acces la conferinte regionale, la workshop-uri si la conferinte internationale. In acest mod, o suma de bani s-a pierdut. Mai precis, banii nu au mai fost folositi pentru achizitionarea de utilzaje sau echipamente, lucru care s-a intamplat de nenumarate ori in anii trecuti.
Clar, in anul trecut, in care s-a alocat un milion de lei, circa 550 de femei au participat la evenimente de informare si formare profesionala.
Acum 2 ani in urma, lucrurile au stat diferit. Programul Femeia Manager a oferit un sprijin financiar de 50.000 de lei pe proiect. Totusi, masura de finantare nu a fost foarte populara in randul femeilor eligibile. Foarte putine au ales sa demareze si sa dezvolte o afacere, astfel, scopul programul de finantare nu a fost atins. Ele puteau sa obtina 90% din valoarea totala a investitiei, pana in suma de 50.000 de lei. Banii puteau fi folositi pentru achizitionarea de utilaje, pentru cursuri de dezvoltare antreprenoriala, pentru achizitioa de mobilier, dar si altele.
In anul 2018, bugetul alocat programului de finantare Femeia Manager a crescut de peste 10 ori. Asta insemna ca vine in sprijinul achizitiilor realizate de catre microintreprinderi sau mai mult, are scopul de a infiinta afaceri noi.
Nu este exclus ca programul sa impuna o serie de cerinte noi de eligibilitate, pe care femeile inscrise, trebuie sa le indeplineasca. De exemplu, se poate solicita o anumita vechime cu referire la activitatea economica sau firma nu trebuie sa aibe deloc datorii sau restante la stat.
Femeile manager, care vor sa se inscrie in acest program de finantare, trebuie sa stie ca nu orice domeniu de activitate este eligibil. Printre cere neeligibile, se numara, agricultura, pescuitul, activitati imobiliare, activitati de asigurari.
Citeste si:
Imbunatatirea mediului de afaceri, o afacere de milioane