Profesor de economie: lasati mediul de afaceri sa lucreze, nu-l mai chinuiti cu schimbarile fiscale, fiindca firmele tin economia
mediul privatfirmeinstabilitate fiscalacod fiscal 2022modificari fiscale
Reputatul profesor de economie Mircea Cosea lanseaza un mesaj pentru factorii de decizie din tara noastra, carora le cere sa nu mai puna in dificultate mediul de afaceri prin schimbari imprevizibile ale sistemului fiscal. Afacerile tin economia, iar aceste schimbari nu fac decat sa ii incurce pe antreprenori, iar efectele negative nu vor fi resimtite doar in cadrul firmelor, ci la nivelul intregii economii!
Firmele au nevoie de predictibilitate. Un antreprenor nu poate dezvolta o afacere sanatoasa daca sta cu frica in san ca peste noapte apar alte masuri fiscale, poate chiar care se bat cap in cap cu cele din prezent.
De altfel, nu ai cum sa te mentii productiv si competitiv, intr-un mediu instabil fiscal, unde frecvent apar schimbari semnificative.
Vezi si: Consultantii fiscali avertizeaza: Codul Fiscal REdevine TOXIC. Au fost reintroduse doua prevederi vechi, ce fusesera scoase si considerate nocive
Nu-ti poti realiza planuri de business pe termen mediu sau lung, iar acest lucru este extrem de daunator pentru societati, motiv pentru care specialistul in economie trage un semnal de alarma si cere stabilitate pentru mediul de afaceri, fiindca importanta lui pentru noi toti este una covarsitoare: firmele tin in viata economia, deci trebuie protejate!
Te-ar putea interesa si: Noul Cod Fiscal te baga in somaj: firmele, puse pe concedieri, dupa ce taxele au explodat
"Lasati in pace mediul de afaceri, nu-l mai tot chinuiti cu fel de fel de propuneri de schimbare a mediului fiscal"
"O spun asa, in cuvinte romanesti, domnule, sa lasam in pace economia reala sa functioneze. Lasati in pace mediul de afaceri, nu-l mai tot chinuiti cu fel de fel de propuneri de schimbare a mediului fiscal, pentru ca ei nu mai pot sa-si faca business-planurile, nu mai au predictibilitate. Lasati-i sa lucreze, pentru ca ei tin economia, deocamdata, in echilibru.
Daca mediul de afaceri este afectat, va creste somajul imediat. Si vedeti ca aceasta masura de impozitare part-time deja a creat somaj, pentru ca o parte din aceasta categorie a personalului de serviciu nu-si mai gaseste contract, nu poate sa mai lucreze.
Deci, trebuie plecat de la ideea ca e o situatie cu totul speciala, suntem in razboi, suntem intr-o economie de razboi, deci, lucrurile trebuie sa se desfasoare cu multa grija, cu multa prudenta, si in asa fel incat populatia Romaniei sa aiba din ce in ce mai mult incredere in acest guvern, sa aiba incredere ca este protejata in fata acestor crize, nu pusa in permanenta sub presiunea unor impozite si taxe", a explicat profesorul de economie, conform
Radio Romania Actualitati.
Foto: pixabay