Pentru multi romani, 2022 inseamna tot SARACIE. Zeci de mii de angajati vor trai, si anul acesta, din indemnizatia de SOMAJ TEHNIC
somaj tehnic 2022somaj 2022saracieangajati 2022
Anul 2022 nu va insemna prosperitate si abundenta pentru numerosi romani, mai ales pentru cei care lucreaza in domenii de activitate puternic afectate de criza pandemica.
In contextul in care nu am scapat de criza sanitara globala, iar autoritatile sunt nevoite sa mentina anumite restrictii, pentru a proteja sanatatea colectiva, Guvernul pregateste reintroducerea somajului tehnic decontat de stat.
Firmele vor putea, deci, sa isi plaseze angajatii in somaj tehnic, daca activitatea lor este afectata de criza pandemica.
Executivul de la Bucuresti spera ca aceasta masura va fi salvatoare, atat pentru mediul de afaceri, impovarat in aceasta perioada, cat si pentru populatie. Ce-i drept, somajul tehnic poate fi privit ca o raza de speranta si o forma de supravietuire, doar ca, in contextul valului inflationist pe care il traversam, angajatii care vor fi nevoiti sa traiasca din aceasta indemnizatie se vor confrunta cu foarte multe dificultati financiare si, prin urmare, nu vor scapa de saracie nici anul acesta.
Anunul reluarii somajului tehnic decontat de stat a fost facut chiar de catre Cristian Vasilcoiu, secretar de stat in Ministerul Muncii
"Astazi, la Guvern, in cadrul unei intalniri de lucru a carei tema a fost identificarea de solutii pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei, s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, sa se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajatilor in somaj tehnic decontat de stat", a precizat oficialul guvernamental.
Sute de mii de romani au beneficiat pana acum de somaj tehnic
Introdus in 2020, somajul tehnic s-a bucurat de un real succes pe piata muncii din Romania. In primul an, 103.988 de persoane au fost trimise in somaj tehnic, iar in 2021 8.000 de persoane.
Cel mai probabil, zeci de mii de angajati vor beneficia in 2022 de aceasta masura, insa cu siguranta majoritatea vor veni dinspre domenii precum
HoReCa, ce continua sa fie puternic afectate de criza sanitara. Numarul beneficiarilor va depinde, insa, de evolutia pandemiei si de cum vor decide autoritatile sa raspunda la aceasta.