Patru puncte esentiale de verificat si-n dunga inainte de a-ti trimite CV-ul
verificare cvmetode succes cvcv de succes
Locul de munca pe care-l asteptai este mai aproape ca oricand. Acum, te pregatesti sa-ti trimiti CV-ul si sa-ti tii pumnii. Dincolo de aceasta superstitie, ai grija ca CV-ul tau sa fie complet si impecabil. Pentru a avea succes la angajare, insista asupra punctelor esentiale.
In primul rand, verifica daca
CV-ul tau corespunde cu postul respectiv. Pentru asta, potrivit eJobs, este bine sa intocmesti un check list cu cele mai importante puncte de urmarit inainte de trimiterea CV-ului.
Iata elementele esentiale pe care nu trebuie sa le pierzi din vedere la actualizarea CV-ului:
1. Verifica datele personale
Ai grija ca datele tale personale sa fie actuale si : nume, email, numar de telefon, etc.
Atentie: daca aceste informatii sunt gresite, nu poti fi contactat in vederea stabilirii unui interviu. Daca se intampla sa ai mai multe numere de telefon sau adrese de e-mail, indica-le pe cele pe care le folosesti cel mai des. Ai grija sa indici o adresa de e-mail personala, in niciun caz pe cea oferita de actualul angajator.
2. Foloseste cuvintele cheie
In general, angajatorii efectueaza o prima triere a miilor de CV-uri pe care le primesc in functie de cuvintele cheie. De aceea, inainte de a-ti trimite CV-ul, verifica prezenta cuvintelor cheie din anuntul de recrutare in candidatura ta. Asadar, valorifica, pe cat posibil, cuvintele cheie din anunt, mai ales pe cele legate de competente.
3. Verifica aspectul si formatarea CV-ului
Indiferent de cat de mare este ecranul telefonului, al lap-top-ului sau al desk-top-ului pe care ai redactat si pe care vizualizezi CV-ul, greselile se vad cel mai bine pe hartia tiparita. Lucrul asta este valabil si pentru tine si pentru managerul de resurse umane care iti va citi mersul vietii profesionale.
Printeaza CV-ul, citeste-l si reciteste-l de cateva ori. Fii cu ochii pe aspectul textului, pe eventuale greseli de scriere si pe asezarea in pagina.
Dar patru ochi sunt mai buni decat doi, asa ca te sfatuim sa rogi un prieten, mai ales pe unul cu experienta mai mare, inainte de a-l trimite angajatorului. Nu in ultimul rand, pune-te in locul acestuia si fii atent daca, la prima vedere, din CV-ul tau ies in evidenta cuvintele cheie si punctele tale forte.
4. Verifica formatul fisierelor
Cel mai probabil, vei trimite CV-ul in format electronic. Din pacate pentru demersul tau, exista prea multe. S-ar putea sa folosesti un sistem de operare diferit de al angajatorului sau versiuni diferite ale unui sistem de operare. De aceea, inainte de a trimite CV-ul verifica, inainte de a trimite CV-ul daca fisierul sau fisierele se deschid. Cel mai bine este sa faci testul pe alt calculator pentru a verifica daca fisierele tale sunt compatibile cu versiunile mai noi sau mai vechi ale programelor de editare.
Daca nu vrei modificarea aspectului documentului, trimite CV-ul in format .pdf (portable document file) sau, pentru compatibilitatea fisierelor, alege extensia .doc, in loc de .docx, pe care unele sisteme nu o citesc.
Tine seama ca greseli la aceste patru capitole iti pot reduce considerabil sansele de a obtine un interviu. In schimb, daca ai grija sa respecti cel putin aceste patru sfaturi, probabilitatea de a obtine jobul dorit creste. Succes!
Foto: pexels.com