Patronii din Transporturi, foc si para pe noua lege RCA: unde se pierd bani grei
coplata rcasoferipolita rca
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) trage un semnal de alarma asupra unor prevederi legislative care reglementeaza zona pietei RCA.
Managerii locali sunt nemultumiti de coplata pentru despagubirile RCA. Prin urmare, COTAR cere ferm senatorilor si deputatilor sa o elimine. In caz contrar, s-ar putea ajunge la situatii foarte neplacute pentru toti beneficiarii politelor RCA, nu doar pentru societatile de profil.
"Daca modificarile aparute peste noapte vor intra in vigoare, oamenii vor avea de ales intre a completa din propriul buzunar banii de reparatii si a da in judecata vinovatul de accident"
"Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita Camerei Deputatilor sa respecte Constitutia si legile tarii, renuntand la votarea amendamentelor aparute subit in proiectul de modificare a Legii RCA, cu incalcarea principiului bicameralismului, prin care cei 10 milioane de soferi asigurati din Romania vor primi despagubiri tot mai mici, in timp ce vor plati asigurari din ce in ce mai mari.
Avem incredere ca legiuitorii nu vor permite companiilor de asigurari, care au profituri din ce in ce mai mari, sa le impuna soferilor pagubiti despagubiri sub nivelul la care reparatiile pot fi efectuate astfel incat autovehiculul sa poata fi adus la starea anterioara producerii accidentului si astfel incat care sa poata circula in conditii de siguranta pe drumurile publice.
Daca modificarile aparute peste noapte vor intra in vigoare, oamenii vor avea de ales intre a completa din propriul buzunar banii de reparatii si a da in judecata vinovatul de accident, pentru plata diferentei de cost. Dar de ce mai platim asigurari obligatorii, in acest caz?", transmite COTAR.
Asiguratorii ar face profituri colosale, pe spatele soferilor din Romania
"Pentru cei 10 milioane de soferi asigurati care cotizeaza pentru profiturile astronomice ale asiguratorilor, platind o polita mai scumpa decat in Germania sau Austria, reamintim ca din cele 7,59 miliarde lei - asigurari brute platite in 2022 catre companiile de asigurari, doar 110 milioane lei au fost platile directe pentru manoperele service-urilor. In acelasi, an, profiturile asiguratorilor s-au marit de 12 ori, depasind 770 milioane de lei.
Modificarile care se doresc a fi introduse de deputatii unui partid important din Romania, peste forma propusa initial ca modificare a Legii RCA, votata si trecuta prin MF si Senat, nu vor face decat sa consolideze si mai mult profiturile asiguratorilor si vor arunca la gunoi sperantele pagubitilor inselati care incearca sa-si gaseasca dreptatea in instanta. Pagubitii vor fi obligati sa semneze o conventie de plata cu asiguratorul, la fiecare accident de producerea caruia nu sunt vinovati", se afirma in comunicat.
Foto: freepik.com