Patronii Dedeman au lansat fondul pentru IMM-urile care au nevoie de sustinere financiara
immimprumuturifinanciar bancardedemanafaceribricolajalro slatina
Fratii Dragos si Adrian Paval, proprietarii Dedeman, au lansat, fondul de private equity dedicat intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Fondul isi propune sa fie o alternativa pentru companiile mici si mijlocii care, refuzate de banci sau IFN-uri, raman fara optiuni de dezvoltare din cauza lipsei de bani. Este primul fond de private equity cu capital romanesc care isi propune sa sprijine firmele locale atat in consolidarea prezentei pe piata din Romania, cat si in extinderea lor regionalaâ€, spune Dragos Paval.
Pentru a conduce Fondul proaspat infiintat, fratii Paval s-au orientat cat mai sus in piata financiar-bancara si l-au recrutat pe Laurentiu Ciocirlan, sef al departamentului de investititii al Raiffeisen, coordonator al unora dintre cele mai mari listari de la bursa romaneasca.
Fratii Paval lanseaza, prin Paval Holding, societate infiintata recent, un fond de private equity dedicat intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.
“Consideram ca este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea putine optiuni de finantare pentru dezvoltare, in ciuda faptului ca reprezinta categoria cea mai dinamica si promitatoare din economia Romaniei. Suntem siguri ca printre aceste firme se gasesc si cele care peste cativa ani vor fi noile campioane ale businessului romanesc. Este primul fond de private equity cu capital romanesc care isi propune sa sprijine firmele locale atat in consolidarea prezentei pe piata din Romania, cat si in extinderea lor regionala”, spune Dragos Paval.
Paval Holding este cea mai mare companie infiintata in 2018 dupa valoarea capitalului social si este detinuta de Dragos Paval in proportie de 60% si de Adrian Paval de 40%.
Fratii Paval au facut importante investitii imobiliare de curand. Ei au cumparat cladirea de birouri The Office din Cluj-Napoca, de la NEPI Rockcastle si Ovidiu Sandor, cu peste 100 de milioane de euro. De asemenea, investitia vine dupa ce, chiar anul trecut, cei doi frati au preluat pentru 200 de milione de euro complexul office The Bridge de la dezvoltatorul roman Forte Partners. Si pentru viitor, fratii Dedeman au planuri mari. Fratii Dragos si Adrian Paval sunt in discutie cu Primaria Municipiului Bacau pentru constructia unei arene sportive in oras, care ar putea depasi un buget de investitii de 20 de milioane de euro.
Desi sunt renumiti pentru firma Dedeman, fratii Paval sunt si cei mai mari actionari cu circa 40% ai producatorului de materiale de constructii Cemacon, dar au mai cumparat si 23% din Alro Slatina si 5,56% din Transelectrica. Dedeman este cel mai mare retailer local de bricolaj si cel mai mare business dezvoltat de antreprenori romani, evaluat la aproximativ 2 miliarde de euro. In 2017, Dedeman a avut afaceri de 6,3 miliarde lei si un profit net de 889,1 milioane lei si un numar de peste 9.800 de angajati. Compania Dedeman numara in prezent 49 de magazine, doua centre logistice, un parc auto propriu si peste 45.000 de produse ce acopera 11 domenii.