Asa cum spuneam si in randurile anterioare, scumpirile decise de cei de la Orange se aplica deja celor mai mici abonamente din oferta acestora. Spre exemplu, dupa aceasta scumpire, cel mai ieftin abonament cu telefon are un pret de pornire de 11 euro, pana ieri avand un pret de doar 10 euro. Acest cel mai ieftin abonament include un numar nelimitat de minute si SMS-uri nationale si in roaming in SEE si alte 200 de minute internationale. De asemenea, abonamentul de 15 euro a ajuns acum la 16 euro, in timp ce cel de 20 de euro a fost scumpit la 21 de euro.
Reprezentantii companiei Orange au transmis deja ca portofoliul a fost actualizat pentru a raspune cat mai bine nevoilor clientilor companiei. De asemenea, reprezentantii Orange sustin ca “in ultimul timp, consumul mediu de date per utilizator a crescut constant, existand o cerere semnificativa pentru mai multe resurse”.
In aceste conditii, “preturile noilor abonamente reflecta valoarea beneficiilor si resurselor nou introduse, pe care clientii le pot accesa incepand din acest moment”.
Abonatii Vodafone Romania au primit in urma cu cateva zile mesaje de instiintare cu privire la majorarea pretului abonamentelor cu pana la 1 euro, incepand cu data de 6 mai. Clientii care nu sunt de acord cu aceasta scumpire au dreptul de a denunta unilateral contractul.
Reprezentantii Vodafone nu s-au sfiit sa recunoasca care este motivul real care a dus la aceasta majorare a preturilor, transmitand ca “ scumpirea este argumentata in contextul cresterii majoritatii costurilor legate de operatiunile pentru furnizarea serviciilor de telecomunicatii”.
Telekom Romania a anuntat in prima saptamana a lunii martie ca a luat decizia de a majora preturile abonamentelor fix si mobil incepand cu data de 15 aprilie, atat pentru clientii rezidentiali, cat si pentru utilizatorii business.
La fel ca si in cazul celor de la Vodafone, si reprezentantii Telekom au anuntat ca aceasta scumpire a aparut in urma “cresterii tot mai accentuate a costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii”. In cazul abonatilor Telekom, preturile abonamentelor au crescut in medie cu doar 0.42 euro, echivalentul a aproximativ 2 lei.
In urma cu mai bine de doua saptamani, marii operatori telecom care activeaza in tara noastra au trimis un semnal de alarma autoritatilor romane prin care avertizau ca vor ataca OUG 114 la Curtea Constitutionala in cazul in care prevederile referitoare la comunicatiile electronice nu sunt eliminate. Reprezentantii celor trei operatori sustin ca Amenda Speciala prevazuta in aceasta ordonanta de urgenta intra in conflict cu principiile constitutionale.
Citeste si: UE ia masuri pentru garantarea echilibrului dintre viata profesionala si cea privata
Ultimele NOUTATI
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Inca o lovitura pentru Romania. Deficitul de cont curent, cel mai mare din UE. Ce inseamna acest lucru?
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere