Bugetarii ar putea avea parte de o noua minivacanta in acest an, sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului, sau Sfanta Maria, urmand sa aduca cu sine o noua punte intre zilele de weekend si ziua libera legala aferenta sarbatorii. Astfel, pe langa data de 15 august, autoritatile se gandesc sa declare libera si ziua de 14 august, luni. Astfel, angajatii s-ar putea bucura de o minivacanta de patru zile fara a isi lua, de fapt, nicio zi de concediu.
Marea majoritate a romanilor care vor beneficia de aceasta minivacanta vor fi cei ce lucreaza in sistemul bugetar.
Potrivit Codului Muncii, o astfel de prevedere nu poate fi luata in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sau participantilor in aceste procese.
Este cea de-a treia minivacanta de care beneficiaza bugetarii din Romania in acest an.
La sfarsitul anului trecut, Guvernul a luat decizia ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august sa fie declarate zile libere pentru salariatii din mediul de lucru de stat, aceste zile fiind intre zilele de weekend si o zi de sarbatoare. Potrivit prevederii, Ministerul Muncii a transmis ca bugetarii vor fi obligati sa recupereze zilele oferite ca punte intre sarbatori si weekend-uri.
Lasand la o parte zilele de 14 si 15 august, romanii vor mai beneficia de alte zile abia spre sfarsitul anului. Astfel, salariatii vor mai avea liber in datele de 30 noiembrie (Sfantul Andrei), 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei) si 25 si 26 decembrie (Craciunul). Din fericire pentru cei mai multi dintre angajatii care chiar pot beneficia de zilele libere legale, toate aceste zile pica in timpul saptamanii.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!