Nu face aceste 10 greseli in CV! Te pot costa locul de munca la care ai visat
greseli cvimportanta cvcv impecabil
Ai gasit jobul mult dorit si acum te grabesti sa aplici. Insa, tocmai aceasta graba te poate costa foarte mult. De unde simteai ca esti 100% potrivit pentru pozitia respectiva, risti sa ratezi obtinerea ei pentru ca ai facut greseli in CV.
Tine minte:
CV-ul este cartea ta de vizita si pune-te in locul angajatorului! Acesta se intreaba, in mod firesc: daca un candidat nu este capabil sa-mi trimita un CV impecabil, fara greseli, cum sa cred ca nu va gresi dupa ce l-am angajat?
Potrivit eJobs, iata 10 greseli inadmisibile intr-un CV:
1. Nu ai scris corect adresa de e-mail
Daca nici macar adresa de e-mail nu este scrisa corect, cum te va putea contacta angajatorul pentru a-ti da un raspuns? Daca managerului de resure umane i se va intoarce mail-ul pe care ti l-a trimis sau va primi raspuns de la o persoana care nu are legatura nici cu tine, nici cu jobul viziat, ce reactie crezi ca va avea? De aceea, inainte de a trimite CV-ul, verifica de 3 ori daca ati scris corect adresa de e-mail!
2. Nu ai scris numarul de telefon, ai trecut vechiul numarul sau un numar nevalid sau absent
Comunicarea este esentiala la orice nivel. Cu atat mai mult cand speri ca vei fi contactat pentru un raspuns favorabil, viitorul angajator trebuie sa poata da de tine. Daca-i un numar de telefon care nu mai este al tau, poti fi sigur ca nu-si va bate capul sa-l afle pe cel corect asa ca ti-ai irosit sansele de a te angaja.
3. Ai dat adresa postala de cand locuiai la ai tai
Chiar daca te-ai mutat recent, este important sa precizezsi in CV cea mai recenta adresa postala, mai ales daca ai schimbat orasul.
4. Ai omis tocmai experienta profesionala
Orice angajator cauta oamenii cu experienta. Daca tot ai dobandit mai mult sau mai putina experienta practicand o anumita profesie, este pacat sa nu mentionezi lucrul asta in CV. Ai un mare avantaj fata de cei aflati la inceput de cariera.
5. Nu ai dezvoltat acronimele
Managerul HR nu este obligat sa stie fiecare domeniu de activitate si fiecare organizatie. Daca nu ai lucrat in MAI sau MAE, atunci este bine sa dezvolti prescurtarile. Este un avantaj pe calea unei bune comunicari.
6. Nu ai explicat pentru cine ai lucrat
Similar cu punctul precedent, este posibil ca foarte putina lume sa fi auzit de firma de apartament pentru care ai lucrat. Daca ai fost angajatul unei organizatii care nu beneficiaza de notorietate si vizibilitate, trebuie sa faci o mica descriere a acesteia, insistand pe domeniul de activitate.
7. Ai precizat primul tau job
Cand actualizezi CV-ul, nu mai este necesar sa comunici care a fost primul tau job, decat daca acesta are relevanta foarte mare.
8. Ai trecut referinte nerelevante
Nu mai este necesar sa pastrezi in CV referinte pentru experientele de acum 2 ani, decat daca esti sigur ca acestea mai sunt de actualitate.
9. Ai pastrat etape depasite din propria educatie
Daca nu mai esti la inceput, daca ai acumulat ani buni de experienta, liceul pe care l-ai absolvit si diplomele de la olimpiada nu mai prezinta interes pentru angajatori.
10. Nu ai actualizat denumirea CV-ului
Daca trimiti CV-ul pe e-mail, nu uita sa actualizezi denumirea acestuia.
Citeste si:
Top 20 intrebari pe care si le pune un viitor angajat
Nu lasa o denumire care sa faca referire la CV-ul tau de acum cinci ani sau la numele companiei sau al jobului la care ai aplicat anterior.
Foto: pexels.com