Noi oportunitati de a face bani de acasa, fara sefi si fara program fix: totul depinde de disponibilitatea ta
freelancingfreelancerijoburipiata munciipwc romania
Daca iti doresti sa fii independent financiar, dar sa nu ai un sef sau un coordonator si nici nu iti surade ideea unui program fix, inseamna ca un job in domeniul freelancing-ului este tocmai bun pentru tine.
Insa de-abia de aici incolo incep marile provocari. Acum, fiind pe cont propriu, trebuie sa iti gasesti singur colaborarile si proiectele. Din nefericire, pentru multi "freelanceri", cariera lor de rebeli pe piata muncii cam aici se si sfarseste. E important sa stii unde sa iti cauti proiectele si, mai ales, sa te asiguri ca inchei parteneriate cu alte persoane sau entitati serioase, profesioniste si de cuvant. La fel de important este sa te asiguri ca ai proiecte permanente, care iti asigura constant o sursa de bani.
Daca toate aceste lucruri ti se par complicate, chiar asa e, nu e doar o impresie, doar ca, acum, lucrurile se simplifica putin, datorita fapului ca PwC Romania lanseaza platforma online "Proiecte pentru
freelanceri", prin care cauta specialisti independenti care sa lucreze impreuna cu profesionistii PwC in diferite proiecte derulate pentru clientii companiei.
Citeste si: Cum sa obtii un job in cel mai bine platit domeniu, chiar daca ai zero experienta
Se lanseaza platforma online "Proiecte pentru freelanceri"
"Intr-un mediu dinamic si competitiv, in care piata capitalului uman se transforma rapid, freelancing-ul prinde tot mai mult teren si in Romania. Am initiat aceasta platforma pentru a aduce alaturi de noi oamenii care au experienta si abilitati valoroase, dar care prefera sa lucreze flexibil, in anumite proiecte. Practic, suntem deschisi fiecarui specialist care isi doreste sa colaboreze in proiecte de consultanta", a declarat Daniel Anghel, Partener si Lider al Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica.
Freelancerii se pot inregistra pe
platforma dedicata, unde isi incarca CV-urile pentru a lucra in proiecte de consultanta fiscala, juridica, dedicate ESG sau de tehnologie, derulate de PwC Romania pentru clientii din diverse industrii, precum farma, energie, retail, imobiliare sau servicii financiare.
Reprezentantii Pwc sustin ca prin acest nou proiect se aliniaza tendintelor actuale de pe piata muncii din tara noastra si nu numai:
"Munca la distanta, munca virtuala sau cea colaborativa au prins avant dupa aparitia pandemiei, avand avantaje precum programul de lucru flexibil si mobilitatea, iar multi specialisti opteaza in ultima perioada pentru freelancing si proiecte punctuale.
De altfel, asteptarile angajatilor din toata lumea s-au schimbat rapid, mai ales de la aparitia pandemiei, fiind evidenta preferinta pentru flexibilitate. Aproape jumatate (48%) dintre cei 32.500 de respondenti la nivel global ai sondajului PwC ”Hopes and fears 2021” considera ca angajarile traditionale nu vor mai exista si ca abilitatile vor fi oferite pe termen scurt companiilor care au nevoie de ele", a transmis Pwc.