Munca de acasa: Flexibilitate mai multa pe bani mai putini?
munca remotemunca de acasatelemuncasalarii
Fara indoiala ca, dupa pandemie, modalitatea in care ne vom raporta la joburile noastre se va schimba radical. Referindu-ne la locurile de munca unde e posibila mutarea intr-o activitate remote, observam ca oamenii au prins gustul muncii de acasa si nu ar mai renunta la aceasta facilitate. Dar, in viata nu le poti avea pe toate, iar antreprenorii dau si ei tonul schimbarii si anunta salarii mai mici.
Cele mai mari companii ale lumii au adesea impactul unui "dirijor" asupra orchestrei, pe piata globala de business.
Cartile "se fac" in Silicon Valley sau pe Wall Street. Miscarile marilor companii provoaca seisme in intreaga lume si curenti ce aduc valurile schimbarii.
Asa s-ar putea intampla si de data aceasta, pe tema muncii remote in era post-pandemica.
Marii antreprenori ai lumii par decisi sa faca un compromis in fata hotararii cu care angajatii isi cer dreptul de a continua sa lucreze la distanta: accepta munca la distanta, dar reduc salariile.
Compania a dezvoltat un model de calcul pentru a stabili care e nivelul de plata pentru angajati, daca se intorc la birou sau daca muncesc de acasa.
Cheltuielile difera, spune Google. Atunci cand angajatul se deplaseaza la birou, vorbim despre bani in plus pentru transport, de exemplu, bani care nu mai sunt necesari in cazul muncii remote.
In linii mari, aceasta este gandirea pe care se bazeaza modalitatea celor de la Google de a aprecia ca un angajat remote are nevoie de mai putini bani, de un venit lunar mai mic.