Munca de acasa devine istorie? Angajatii remote, chemati la birou
munca de acasamunca remote
Munca de acasa a luat amploare in anii crizei sanitare globale, implementarea sa in Romania fiind accelerata de nevoia firmelor de a-si mentine activitatea in contextul restrictiilor de circulatie.
Unele studii efectuate in 2020, 2021 si chiar 2022 au aratat ca munca remote e de viitor, in conditiile in care angajatii au prins gustul programului flexibil, iar companiile descopera ca productivitatea nu le este afectata ci, din contra, aceasta creste.
Totusi, unele companii incep sa-si cheme angajatii la birouri, din nou. Este si cazul gigantului Zoom, furnizorul de servicii de videoconferinte Zoom Video Communications, extrem de popular in timpul pandemiei.
Ei bine, conducerea tocmai a decis sa puna capat muncii de acasa in totalitate, pentru angajatii care locuiesc aproape de un sediu Zoom.
Acestia urmeaza sa fie chemati fizic la joburi, doua zile pe saptamana.
Compania considera ca datorita acestui model hibrid de munca "va fi intr-o pozitie mai buna pentru a-si utiliza propriile sale tehnologii, sa continue sa inoveze si sa isi sprijine clientii globali".
In Romania, studiile efectuate de platformele de recrutare indica faptul ca angajatii cauta tot mai intens joburi cu program flexibil si care sa le ofere posibilitatea de a munci de la distanta, mai ales in sistem hibrid. De altfel, a crescut si oferta companiilor care ofera candidatilor astfel de locuri de munca.
Avantajele, spun atat angajatii, cat si recrutorii, sunt uriase. Un sistem de munca hibrid ajuta angajatii sa isi delimiteze mai bine viata personala de cea profesionala, iar angajatorii reduc costurile cu cladirile de birouri. De asemenea, firmele se bucura de o mai buna productivitate din partea unor angajati mai relaxati.
Foto: unsplash.com