Mentinerea curateniei in bucataria unui restaurant: Beneficii si recomandari de produs

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mentinerea curateniei in bucataria unui restaurant: Beneficii si recomandari de produs
Mentinerea curateniei in bucataria unui restaurant: Beneficii si recomandari de produs
de Redactia Manager la 04 Feb. 2021
Urmareste-ne pe Google News
restaurantafacere restaurantsanatateigienizarebucatarie

In bucataria unui restaurant de prestigiu, viteza de lucru a celor implicati in pregatirea preparatelor este esentiala. Insa tocmai aceasta dinamica poate genera niveluri ridicate de murdarie, indiferent de natura acesteia sau de suprafata pe care se regaseste.

Mentinerea curateniei intr-un astfel de spatiu nu doar ca respecta normele de igiena in vigoare, dar asigura si un climat de lucru cat se poate de placut, din perspectiva celor din bucatarie. 

Cat de des se face curatenie in bucataria restaurantului?

Comparativ cu bucatariile rezidentiale, cele din unitatile HoReCa sunt supuse unui flux de lucru mult mai dinamic. 

 

Materiile prime cu care se lucreaza pot genera in fiecare zi niveluri considerabile de murdarie, iar ignorarea acestora poate cauza un risc de contaminare crescut, odata cu raspandirea bacteriilor de natura alimentara. 

 

De aceea, in spatiul bucatariei unui restaurant, igienizarea presupune un plan de actiuni zilnice, saptamanale si lunare. Aceste etape diferite din decursul unei luni calendaristice difera de la caz la caz, in functie de o serie de factori precum: 

 

  • Nivelul de complexitate: (maturare (zilnic), dezinfectarea podelei (lunar) etc); 

  • Numarul de oameni implicati in procesul de igienizare; 

  • Prioritizarea zonelor din bucatarie ce urmeaza a fi igienizate etc 
     

Ce solutii profesionale pot fi utilizate pentru aceasta sarcina? 

Solutiile profesionale pentru mentinerea unui nivel de igienizare ridicat in bucataria restaurantului acopera o lista variata de produse: 

 

  • Detergenti pentru pardoseala: utili atat pentru a indeparta eficient agentii patogeni din aceasta zona a bucatariei, dar si pentru a oferi un aspect cat se poate de placut. 

  • Produse pentru igienizarea veselei: o gama de solutii pentru bucatarie extrem de vitala pentru prestigiul restaurantului respectiv, dar si pentru sanatatea clientilor. 

  • Detartranti pentru echipamente: solutii de igienizare eficiente la indepartarea depunerilor de piatra de pe ustensile, dar si pentru cele de calcar din instalatii.  

  • Detergenti pentru cuptoare si gratare: iti recomandam Suma Grill D9, detergent profesional pentru indepartarea depunerilor carbonizate de pe cuptoare si gratare. 
     

Cat de importanta este igienizarea unui astfel de spatiu?

Este simplu de inteles importanta mentinerii unui mediu de lucru cat mai aproape de cadrul ideal, recomandat de normele in vigoare, mai ales ca discutam despre un loc in care sunt procesate zilnic materii prime alimentare. 
 

Asadar, igienizarea periodica a unei bucatarii ofera o lista variata de beneficii: 
 

  • Sustine ideea de “disciplina in bucatarie” a carei prezenta poate fi esentiala pentru grupuri mari de persoane, ce pregatesc hrana pentru clientii unui restaurant; 
  • Previne riscul amendarii agentului economic respectiv, ca urmare a gasirii unor nereguli din zona de igiena, in eventualitatea unui control inopinat al autoritatilor; 
  • Asigura un mediu de lucru placut, din perspectiva tuturor celor care formeaza echipa din bucataria restaurantului respectiv; 
  • Minimizeaza riscul de contaminare, ca urmare a raspandirii diferitelor culturi de agenti patogeni, pe suprafetele apropiate zonelor in care preparatele sunt depozitate sau gatite. 

 

Igienizarea unei bucatarii de restaurant este un proces amplu, aflat intr-o continua desfasurare. Importanta igienizarii constante a unei bucatarii de acest tip este simplu de inteles, iar utilizarea unor produse profesionale pentru o curatenie desavarsita poate preveni o serie de riscuri precum: contaminarea zonei, amendarea agentului economic, pierderea increderii in climatul oferit de angajator etc.  

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x