Mentinerea curateniei intr-un astfel de spatiu nu doar ca respecta normele de igiena in vigoare, dar asigura si un climat de lucru cat se poate de placut, din perspectiva celor din bucatarie.
Comparativ cu bucatariile rezidentiale, cele din unitatile HoReCa sunt supuse unui flux de lucru mult mai dinamic.
Materiile prime cu care se lucreaza pot genera in fiecare zi niveluri considerabile de murdarie, iar ignorarea acestora poate cauza un risc de contaminare crescut, odata cu raspandirea bacteriilor de natura alimentara.
De aceea, in spatiul bucatariei unui restaurant, igienizarea presupune un plan de actiuni zilnice, saptamanale si lunare. Aceste etape diferite din decursul unei luni calendaristice difera de la caz la caz, in functie de o serie de factori precum:
Nivelul de complexitate: (maturare (zilnic), dezinfectarea podelei (lunar) etc);
Numarul de oameni implicati in procesul de igienizare;
Prioritizarea zonelor din bucatarie ce urmeaza a fi igienizate etc
Solutiile profesionale pentru mentinerea unui nivel de igienizare ridicat in bucataria restaurantului acopera o lista variata de produse:
Detergenti pentru pardoseala: utili atat pentru a indeparta eficient agentii patogeni din aceasta zona a bucatariei, dar si pentru a oferi un aspect cat se poate de placut.
Produse pentru igienizarea veselei: o gama de solutii pentru bucatarie extrem de vitala pentru prestigiul restaurantului respectiv, dar si pentru sanatatea clientilor.
Detartranti pentru echipamente: solutii de igienizare eficiente la indepartarea depunerilor de piatra de pe ustensile, dar si pentru cele de calcar din instalatii.
Detergenti pentru cuptoare si gratare: iti recomandam Suma Grill D9, detergent profesional pentru indepartarea depunerilor carbonizate de pe cuptoare si gratare.
Este simplu de inteles importanta mentinerii unui mediu de lucru cat mai aproape de cadrul ideal, recomandat de normele in vigoare, mai ales ca discutam despre un loc in care sunt procesate zilnic materii prime alimentare.
Asadar, igienizarea periodica a unei bucatarii ofera o lista variata de beneficii:
Igienizarea unei bucatarii de restaurant este un proces amplu, aflat intr-o continua desfasurare. Importanta igienizarii constante a unei bucatarii de acest tip este simplu de inteles, iar utilizarea unor produse profesionale pentru o curatenie desavarsita poate preveni o serie de riscuri precum: contaminarea zonei, amendarea agentului economic, pierderea increderii in climatul oferit de angajator etc.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212