Managerii romani se relaxeaza in sistem hibrid
munca remotetelemuncarevenirea la birou
Odata cu
scaderea numarului de infectari in tara noastra si amplificarea campaniei de vaccinare, managerii romani incep sa vada luminita de la capatul tunelului pandemic.
Multe firme care au lucrat de-a lungul pandemiei remote, au inceput sa isi cheme angajatii in birouri, iar cea mai des intalnita forma de "normalitate" in cladirile de birouri care si-au reluat activitatea este reprezentata de sistemul "hibrid".
Practic, cei mai multi dintre managerii romani nu au optat pentru o revenire brusca si totala a angajatilor in birouri, ci au ales sa pastreze in continuare flexibilitatea, construind un program care sa imbine atat munca de acasa, cat si cea din birou.
In majoritatea situatiilor, se opteaza pentru maximum trei zile de munca in birou pe saptamana.
Angajatii par si ei multumiti cu noile strategii, mai ales ca majoritatea dintre ei lucreaza in domenii creative, unde au nevoie de inspiratie, iar adesea, isi extrag energia, ideile si motivatia din discutiile si interactiunea cu ceilalti colegi.
Exista, insa, si angajati care si-au dorit sa ramana exclusiv in munca remote, iar pentru acestia, unii dintre manageri au reusit sa gaseasca solutiile care sa le satisfaca dorintele, pentru ca, in cele din urma, cu totii suntem constienti ca un angajat fericit este mai productiv, iar fiind mai productiv, compania castiga plus valoare.
Cert este ca acest sistem hibrid pare sa impace atat nostalgicii birourilor pre-pandemice, cat si pe cei pe care munca de acasa i-a cucerit in ultimul an si au descoperit ca sunt mai productivi, reusesc sa se organizeze mai bine, nu mai pierd timp pe naveta si se pot dedica intr-o mai mare masura familiei si prietenilor.