Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor
Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor
de Magda Florea la 23 Nov. 2020 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
horecaindustria ospitalitatiiwork from home

Malina Sandoi, managerul unui restaurant din Capitala a declarat pentru Manager.ro ca industria in care lucreaza e ''pe butuci'' si nu crede ca viata in HoReCa va reveni prea curand la normal.
 

Managerul sustine ca efectele restrictiilor privind inchiderea restaurantelor in spatiile inchise au fost agravare de decizia companiilor de a-si trimite angajatii sa lucreze de acasa.
 
''Oamenii lucreaza acum de acasa. Cladirile de birouri ai caror angajati veneau si serveau masa de pranz sau micul dejun la noi nu o mai fac. Ei ne tineau business-ul. Efectiv, acum traim din poftele clientilor. Putem livra la domiciliu, insa oamenii stand in permanenta acasa se aprovizioneaza si prefera sa isi gateasca singuri mancarea. Comanda la noi doar cand poftesc la ceva special, ceva ce nu gatesc acasa. In plus, si aceste comenzi s-au diminuat, pentru ca oamenii tind sa economiseasca bani, nu sa ii mai cheltuieasca pe lucruri sau mancaruri care nu sunt necesare'', a spus Sandu, pentru Manager.ro

Citeste si: Pandemic business: Companiile sunt nevoite sa isi reevalueze stimulentele si cultura muncii
 
''E drept ca masurile luate de stat ne-au ajutat sa nu punem lacatul definitiv afacerii, insa nu putem tine oamenii in somaj o eternitate, pentru ca somajul in HoReCa nu le asigura angajatilor supravietuirea, salariile fiind foarte mici. Noi ''traiam'' din bacsisul clientilor, iar aceasta sursa suplimentara de venit a disparut'', a mai spus acesta.
 
Intrebat daca vede vreo solutie, antreprenorul a spus ca e dificil sa poata raspunde: ''Cred ca solutiile trebuie sa vina de la specialisti. Ce as putea spune eu, in calitatea pe care o am, cu un business aproape falimentar? Sa se deschida restaurantele? As spune-o, insa nu imi pot asuma eventualele consecinte ale acestui lucru, in situatia in care ne aflam. Si cred ca niciunul dintre colegii mei nu pot face acest lucru. Pretul ar fi, poate, prea scump. Chiar nu stiu concret ce ar trebui facut, insa ceea ce stiu e ca afacerile care au fost puternic afectate de pandemie ar trebui sa primeasca mai mult suport, eventual de organismele internationale, care dispun de fonduri''.
 
Managerul se teme ca nici dupa ce vor disparea restrictiile situatia nu va reveni la normal, pentru ca oamenii se vor teme sa isi reia obiceiurile de dinainte de pandemie.
 
''Eu sunt manager de restaurant, am studiat marketing-ul, nu am studii de psihologie sau sociologie, insa cred cu tarie ca viata de dinainte de pandemie nu va fi reluata peste noapte. Oamenii vor ramane cu ''sechele'' emotionale dupa luni de zile in care au trait inconjurati de norme de protectie sanitara si cu teama in suflet ca se pot infecta de la cei din jur, din spatii inchise si asa mai departe''.

Citeste si: Pentru milioane de oameni, e din ce in ce mai dificil sa isi construiasca o viata mai buna prin munca



 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cum sa castigi bani chiar si la pensie: idei simple de venituri extra
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa castigi bani chiar si la pensie: idei simple de venituri extra

today19 Mar. 2025
Cea mai tare schema folosita de miliardarii americani pentru a nu plati taxe
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cea mai tare schema folosita de miliardarii americani pentru a nu plati taxe

today19 Mar. 2025
Cum sa fii un sef exigent, dar totusi pe placul angajatilor?
Companii

Cum sa fii un sef exigent, dar totusi pe placul angajatilor?

today19 Mar. 2025
Factori esentiali in ingrijirea oilor pentru un randament ridicat al productiei de lapte
Casa si gradina

Factori esentiali in ingrijirea oilor pentru un randament ridicat al productiei de lapte

today19 Mar. 2025
Scandalos: Tichetele de masa cresc nesemnificativ. Guvernul majoreaza valoarea lor cu doar 14 bani
Economie

Scandalos: Tichetele de masa cresc nesemnificativ. Guvernul majoreaza valoarea lor cu doar 14 bani

today19 Mar. 2025
Prea saraci ca sa avem bani deoparte. 4 din 10 romani nu economisesc nici macar un leu
Economie

Prea saraci ca sa avem bani deoparte. 4 din 10 romani nu economisesc nici macar un leu

today19 Mar. 2025
10 idei de afaceri ideale pentru femeile de peste 30 de ani
Economie

10 idei de afaceri ideale pentru femeile de peste 30 de ani

today19 Mar. 2025
Inflatia ramane o problema majora in Romania: Preturile au continuat sa creasca si in primele luni ale lui 2025
Economie

Inflatia ramane o problema majora in Romania: Preturile au continuat sa creasca si in primele luni ale lui 2025

today19 Mar. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x