Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor
Manager de restaurant: Munca de acasa a pus pe butuci industria restaurantelor: Traim doar din poftele clientilor
de Magda Florea la 23 Nov. 2020 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
horecaindustria ospitalitatiiwork from home

Malina Sandoi, managerul unui restaurant din Capitala a declarat pentru Manager.ro ca industria in care lucreaza e ''pe butuci'' si nu crede ca viata in HoReCa va reveni prea curand la normal.
 

Managerul sustine ca efectele restrictiilor privind inchiderea restaurantelor in spatiile inchise au fost agravare de decizia companiilor de a-si trimite angajatii sa lucreze de acasa.
 
''Oamenii lucreaza acum de acasa. Cladirile de birouri ai caror angajati veneau si serveau masa de pranz sau micul dejun la noi nu o mai fac. Ei ne tineau business-ul. Efectiv, acum traim din poftele clientilor. Putem livra la domiciliu, insa oamenii stand in permanenta acasa se aprovizioneaza si prefera sa isi gateasca singuri mancarea. Comanda la noi doar cand poftesc la ceva special, ceva ce nu gatesc acasa. In plus, si aceste comenzi s-au diminuat, pentru ca oamenii tind sa economiseasca bani, nu sa ii mai cheltuieasca pe lucruri sau mancaruri care nu sunt necesare'', a spus Sandu, pentru Manager.ro

Citeste si: Pandemic business: Companiile sunt nevoite sa isi reevalueze stimulentele si cultura muncii
 
''E drept ca masurile luate de stat ne-au ajutat sa nu punem lacatul definitiv afacerii, insa nu putem tine oamenii in somaj o eternitate, pentru ca somajul in HoReCa nu le asigura angajatilor supravietuirea, salariile fiind foarte mici. Noi ''traiam'' din bacsisul clientilor, iar aceasta sursa suplimentara de venit a disparut'', a mai spus acesta.
 
Intrebat daca vede vreo solutie, antreprenorul a spus ca e dificil sa poata raspunde: ''Cred ca solutiile trebuie sa vina de la specialisti. Ce as putea spune eu, in calitatea pe care o am, cu un business aproape falimentar? Sa se deschida restaurantele? As spune-o, insa nu imi pot asuma eventualele consecinte ale acestui lucru, in situatia in care ne aflam. Si cred ca niciunul dintre colegii mei nu pot face acest lucru. Pretul ar fi, poate, prea scump. Chiar nu stiu concret ce ar trebui facut, insa ceea ce stiu e ca afacerile care au fost puternic afectate de pandemie ar trebui sa primeasca mai mult suport, eventual de organismele internationale, care dispun de fonduri''.
 
Managerul se teme ca nici dupa ce vor disparea restrictiile situatia nu va reveni la normal, pentru ca oamenii se vor teme sa isi reia obiceiurile de dinainte de pandemie.
 
''Eu sunt manager de restaurant, am studiat marketing-ul, nu am studii de psihologie sau sociologie, insa cred cu tarie ca viata de dinainte de pandemie nu va fi reluata peste noapte. Oamenii vor ramane cu ''sechele'' emotionale dupa luni de zile in care au trait inconjurati de norme de protectie sanitara si cu teama in suflet ca se pot infecta de la cei din jur, din spatii inchise si asa mai departe''.

Citeste si: Pentru milioane de oameni, e din ce in ce mai dificil sa isi construiasca o viata mai buna prin munca



 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Imobiliare

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala

today18 Apr. 2025
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Companii

Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile

today18 Apr. 2025
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Financiar-Bancar

UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii

today18 Apr. 2025
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Mananca sanatos

Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas

today18 Apr. 2025
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Ultima ora

Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!

today18 Apr. 2025
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro

today18 Apr. 2025
Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot
Ultimele stiri economice

Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot

today17 Apr. 2025
ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025
Tehnologie

ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025

today16 Apr. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x