Lasand la o parte sarcinile pe care le are la conducerea unei companii, un manager are indatorirea de a asigura construirea unei echipe puternice de angajati. Aceasta misiune este tot mai dificila pe o piata atat de competitiva precum este piata muncii din ziua de astazi. In plus, au intrevenit multe schimbari in ultimii doi ani, incepand de la regimul de lucru de work-from-home si pana la fenomenul Marii Demisii de peste Ocean si nu numai.
Construirea unei echipe puternice si performante de angajati nu se face de pe o zi pe alta, o astfel de misiune cerand timp, angajament si motivatie. Succesul unei afaceri depinde insa de aceasta misiune, o echipa puternica de angajati avand sanse mult mai mari sa obtina performanta si sa creasca veniturile companiei pentru care lucreaza.
Uite cateva metode pe care ai putea sa le pui in aplicare din pozitia ta de manager pentru a construi in timp o echipa puternica si performanta!
Exista cazuri in care competitia dintre angajati poate duce la rezultate bune, insa in cele mai multe situatii in cele din urma se ajunge exact la contrariu. Un manager bun trebuie sa stie sa isi uneasca toti salariatii in jurul unei idei si a unui obiectiv comun, punandu-i pe toti la lucru in echipa pentru a obtine rezultatele dorite.
De-a lungul carierei, exista posibilitatea ca unii angajati sa isi doreasca sa incerce si altceva. Poate ca vor sa invete ceva nou, poate ca au ajuns intr-un punct in care considera ca s-au plafonat si asa mai departe. In loc sa ii lasi sa plece spre alte companii, nu ar fi deloc o idee rea sa comunici cu ei si sa le oferi posibilitatea de a ocupa o alta functie in cadrul companiei.
Cu totii facem fel si fel de greseli in viata de zi cu zi, unele dintre ele intervenind chiar in activitatea noastra de la munca. Sigur, unele greseli pot fi majore si pot afecta activitatea unei companii, insa cele mai multe greseli ale angajatilor pot fi reparate intr-un fel sau altul. Un manager bun trebuie sa stie cum sa ii faca pe angajati sa invete ceva din greselile pe care le fac. In plus, trebuie acordata o mare atentie sanctiunilor dictate impotriva angajatilor, existand posibilitatea ca acestia sa nu mai aiba curajul in viitor sa isi asume riscuri de orice fel.
Nu numai superiorii trebuie sa celebreze indeplinirea unui obiectiv important al companiei, ci toti membrii echipei care au contribuit la atingerea acelui rezultat. Asadar, nu-ti uita niciodata echipa si celebreaza victoria cu fiecare persoana in parte. In acest fel, angajatii tai vor simti ca fac parte dintr-o echipa si se vor simti respectati in cadrul companiei.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212