Esti in cautarea unui nou loc de munca si nu ai deloc timp de pierdut? Ei bine, este de inteles, cu totii stim cum este sa nu ai niciun job si sa ai nevoie de bani pentru a te putea intretine. Daca tot ce iti doresti este sa iti gasesti un job cat mai rapid posibil, atunci platforma iajob.ro este raspunsul pe care il asteptai. In momentul de fata, platforma are listate peste 15.000 de joburi disponibile. Cel mai important, nu ai nevoie de CV! In plus, ii poti suna direct pe angajatori.
Potrivit eJobs, platforma iajob.ro este dedicata in mod special candidatilor din segmentul blue collar, adica celor care nu au studii superioare si care isi doresc o angajare rapida. Neavand nevoie de CV, iti poti gasi un loc de munca fara sa mai treci prin toti acei pasi traditionali ai procesului clasic de recrutare.
“Una dintre marile dorinte ale candidatilor este aceea de a putea intra in legatura direct cu angajatorul, iar asta vine dintr-o nemultumire mai veche de pe piata muncii, legata de lipsa de feedback a angajatorilor. Vedem tot mai multi candidati care vor sa interactioneze direct si imediat cu un potential angajator, sa ceara si sa primeasca detalii despre job, dar si sa sara peste pasul crearii unui CV, care, pentru multi, reprezinta un adevarat obstacol. Sunt candidati care uneori renunta sa aplice pentru un job tocmai pentru nu au un CV si nici nu stiu cum sa-l faca”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.
Platforma se dovedeste a fi avantajoasa atat pentru angajatii care cauta un loc de munca urgent, cat si pentru companiile care vor sa angajeze rapid. In anunturile listate poti gasi metodele de contact ale angajatorului, printre care numarul de telefon, Whatsapp-ul sau Telegram-ul acestuia. Astfel, poti contacta direct angajatorul, procesul de recrutare fiind unul cu mult simplificat.
„Vorbim in primul rand despre specialisti blue collar (fara studii superioare) si grey collar (ocupatii care combina atat aspecte ale muncii de birou, cat si ale muncii fizice), precum meseriasi, muncitori calificati si necalificati, personal pentru curatenie, bucatari, ospatari, soferi, agenti de paza, vanzatori, instalatori etc., dar si talente creative si neconventionale, precum traineri, prezentatori pentru jocuri online, cofetari si patiseri, animatori, fotografi, somelieri”, mai spune Bogdan Badea.
Dintre toate joburile listate pana acum, aproximativ doua treimi sunt destinate candidatilor cu studii medii (liceu absolvit) si muncitorilor necalificati, in timp ce o treime sunt pentru cei cu studii superioare. Cele mai multe oferte vin din sectoare precum retail, horeca, logistica si industria alimentara, iar cele mai cautate orase pentru angajari sunt Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Pitesti, Oradea, Sibiu si Timisoara.
Salariile pentru joburile blue collar variaza intre 3.000 si 5.000 de lei pe luna, in functie de domeniu, oras si experienta candidatului. Desi salariul este un factor esential pentru candidatii blue collar atunci cand aleg sa aplice, doar 20% dintre anunturile de pe iajob.ro includ informatii salariale.
In ceea ce priveste experienta necesara, 75% dintre joburile disponibile pe platforma sunt destinate celor cu pana la 3 ani de experienta. Aproximativ 20% vizeaza candidatii cu 3-5 ani de experienta, iar restul sunt pentru cei care au peste 5 ani de experienta in domeniu.
„Nu doar procesul de aplicare a fost simplificat, ci si cel de recrutare, iar posibilitatea de a contacta angajatorul in mod direct, prin Whatsapp, Telegram, dar mai ales prin telefon a eliminat timpii morti ce pot fi un real obstacol pentru un recrutor care are nevoie imediata de oameni sau pentru candidatii care cauta un job in regim de urgenta. Un alt element de noutate este acela ca, prin iajob.ro, pot posta anunturi inclusiv persoanele fizice, care, in mod evident, nu angajeaza cu recurenta, nu au de indeplinit toate formalitatile specifice unei corporatii, ci mai degraba au nevoie de o interactiune simpla, care nu presupune nici macar existenta unui CV din partea candidatului”, mai transmite Bogdan Badea.
Citeste si: 400.000 de romani isi permit luxul de a fi someri, in poate cea mai grava criza a inflatiei din ultimele decenii
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Atentie la modificarile referitoare la impozitul MICRO: Aspecte importante de retinut
Te-ar putea interesa si