Asadar, daca esti in cautarea unui job nou sau vrei sa te pregatesti pentru momentul in care apar mai multe oportunitati, iata ce trebuie sa ai in vedere:
In functie de nivelul tau de pregatire si cerintele angajatorilor, aplica doar la joburile care se potrivesc profilului tau. Ai mai multe sanse sa fii acceptat in posturi potrivite pentru tine si vei avea automat mai multe optiuni dintre care sa alegi. Un lucru important la acest capitol este pregatirea CV-ului astfel incat sa se potriveasca postului pentru care aplici. Este recomandat sa faci mici ajustari in CV inainte de a-l trimite companiilor si sa accentuezi anumite abilitati sau experiente anterioare in functie de cerinte. De asemenea, ia in considerare si salariul pe care vrei sa-l ceri la interviu. Trebuie sa fii cat mai sigur pe suma pe care o meriti si sa nu accepti oferte mai slabe. Fa-ti din timp un plan si foloseste un tool de calcul al salariului net pentru a fi pregatit sa oferi o informatie cat mai clara.
Cand aplici la un job nou iti doresti sa afli cat mai multe detalii despre companie, despre angajati si mai ales despre management. Cel mai simplu si eficient mod de a face acest lucru este sa apelezi la cunostintele pe care le ai in firma sau la persoanele care au ocupat un post similar anterior. Networkingul pe platforme precum LinkedIn este recomandat in acest caz, in special daca nu cunosti pe nimeni personal. Angajatii sau fostii angajati iti pot oferi informatii pretioase, care te vor ajuta sa hotarasti daca vrei sa accepti o oferta. De asemenea, poti apela la platforme precum Glassdoor, unde angajatii ofera recenzii anonime despre firmele pentru care muncesc si despre angajatori.
Interviul dinainte de angajare trebuie sa aiba efect in ambele directii: angajatorul sa afle cat mai multe despre tine, despre experienta ta profesionala si despre calitatile tale, dar tu, la randul tau, sa poti pune suficiente intrebari pentru a vedea daca te potrivesti in colectiv. Fa-ti o lista cu aspectele importante in luarea unei decizii precum:
Toate aceste detalii pot fi descoperite prin intrebari pe care le pui angajatorului despre activitatea pe care o are compania si cum gestioneaza angajatii din toate departamentele munca pe care o intreprind. Odata ce stabilesti care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, vei putea sa folosesti interviul in avantajul tau si sa atingi punctele potrivite.
Locul de munca ideal poate fi greu de gasit, dar pasii pe care trebuie sa-i faci spre acesta te vor ajuta chiar sa descoperi ceea ce-ti doresti.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si