Joburile viitorului: 4.500 de euro pe luna, in Romania, intr-un domeniu care nici nu exista, poate, cand erai in facultate
salariijoburi in it
Joburile care sunt in momentul de fata la cel mai inalt nivel salarial sunt joburi de viitor, care sustin industrii ce se vor dezvolta masiv in urmatoarele decenii. IT-ul este un astfel de sector.
Joburile din IT ofera numeroase avantaje, iar multe dintre ele nici macar nu existau atunci cand multi dintre noi ne finalizam cursurile la facultate.
Angajatii din IT nu doar ca beneficiaza, in medie, de cele mai mari venituri, dar datorita faptului ca domeniul are nevoie de incurajare si dezvoltare, angajatii se bucura si de anumite facilitati fiscale. Pe langa toate acestea, vorbim, desigur, si de siguranta locului de munca, de garantia ca, peste 10 sau 20 de ani, meseria lor tot va fi cautata. Si am indrazi sa spunem ca va fi din ce in ce mai cautata.
Despre salariile in IT stim cu totii ca sunt generoase, insa cat poti castiga, de fapt, pe o anumita pozitie? Ca in orice domeniu, nu toata lumea incaseaza mii de euro, mai ales daca nu are experienta si inca toate abilitatile necesare, dar sunt pozititii in companii pentru care angajatii, in Romania, sunt remunerati lunar chiar si cu 4.500 de euro.
Avem nevoie de astfel de specialisti
Expertii spun ca aceasta calificare este vitala pentru dezvoltarea sectorului IT, dar si al celorlalte domenii de activitate care tind catre digitalizare, in contextul in care numarul atacurilor cibernetice este in crestere, iar pentru 2022 se preconizeaza o amplificare a acestei tendinte.
"Nevoia de securitate tehnica se regaseste la nivelul tuturor companiilor, indiferent de dimensiune sau de industria de care apartin.
Trendul accelerat de automatizare si digitalizare ca masura de crestere a eficientei atrage implicit si nevoia protejarii infrastructurii proprii de orice factor de risc.
Specialistii in cybersecurity, numiti uneori ingineri de securitate a informatiilor, identifica vulnerabilitatile sistemelor software, dezvolta si implementeaza solutii tenologice defensive impotriva amenintarilor interne sau externe privind securitatea datelor.
Atacurile cibernetice au devenit mai dese, iar utilizatorii mai vulnerabili. Progresul si nivelul de adoptie al tehnologiei au transformat securitatea cibernetica intr-un element indispensabil, „sine qua non“ pentru orice companie“, a explicat Andrei Frunza, CEO al BestJobs.