Invatamantul profesional ramane in grija companiilor. OMV Petrom lanseaza o noua editie a programului Scoala Petrolistilor
invatamant profesionalscoala petrolistiloroperator sondecalificare profesionala
OMV Petrom lanseaza o noua editie a programului de invatamant profesional Scoala Petrolistilor. Este prima serie a acestui program care se desfasoara in sistem dual, prin infiintarea a trei clase cu specializarea operator sonde in trei licee partenere.
Este vorba despre Liceul Tehnologic Astra Pitesti, Colegiul Tehnic "Grigore Cobalcescu" Moinesti si Liceul Tehnologic "Voievodul Mircea" Targoviste.
Elevii care vor sa se specializeze in acest domeniu se pot inscrie intre 29 iunie si 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.
"In OMV Petrom, credem cu tarie in rolul fundamental pe care il are educatia in vietile noastre si in dezvoltarea societatii si, de aceea, educatia este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea sociala.
In ultimii cinci ani, ne-am indreptat atentia spre dezvoltarea invatamantului profesional si am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop in Romania.
Anul acesta, lansam cea de-a treia editie a programului Scoala Petrolistilor si ii invit pe tinerii atrasi de domeniul energiei sa aplice. Este o responsabilitate si totodata o bucurie sa ducem mai departe aceasta meserie cu traditie", a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Scoala Petrolistilor in sistem dual se adreseaza elevilor care vor absolvi sau care au absolvit clasa a VIII-a si care nu au implinit varsta de 26 ani pana la data de 1 septembrie 2020.
Odata admisi in program, viitorii petrolisti vor beneficia de pregatire profesionala in domeniul de operator sonde, suporturi de curs actualizate cu cele mai noi tehnologii si stagii de practica in cadrul companiei OMV Petrom.
In plus, OMV Petrom va dota laboratoarele celor trei licee, astfel incat elevii sa aiba acces la o baza de educatie moderna si aplicata.
Pe parcursul pregatirii lor, elevii vor beneficia de o bursa in valoare de 200 de lei acordata de statul roman si de o bursa suplimentara acordata de OMV Petrom, de pana la 700 de lei pe luna, in functie de performanta scolara.
La finalizarea celor trei ani de invatamant profesional, elevii vor dobandi o calificare profesionala recunoscuta la nivel european si vor avea oportunitati de angajare in cadrul OMV Petrom.
Pana in prezent, Scoala Petrolistilor a pregatit doua generatii de meseriasi calificati pentru operator sonda si operator la extractia, transportul, tratarea si distributia gazelor si a sustinut renovarea salilor de curs din liceele partenere, precum si dotarea laboratoarelor cu tehnologii si echipamente moderne.
In prezent, 65 de absolventi ai programului Scoala Petrolistilor sunt angajati ai OMV Petrom.