Interviul de angajare vine la pachet cu o serie intreaga de intrebari capcana, prin intermediul carora recrutorii incearca sa isi dea seama cum gandesc de fapt candidatii. Nu sunt neaparat niste intrebari grele, insa necesita un pic de pregatire. Una dintre cele mai intalnite intrebari de acest fel este “De ce iti doresti acest job?”. Este genul de intrebare care poate pune in dificultate candidatul, mai ales daca incearca sa dea un raspuns pe loc, fara sa se gandeasca prea mult.
Desi poate parea o simpla intrebare la prima vedere, recrutorii isi doresc sa afle mai multe lucruri prin intermediul acesteia. In primul rand, recrutorii isi doresc sa afle cat de multe stie candidatul despre compania la care a aplicat pentru un job.
Apoi, din raspunsul pe care il primeste, recrutorul isi poate face o idee despre planul de cariera profesionala pe care il are candidatul si despre felul in care se potriveste jobul in acel plan.
In primul rand, este important sa iti arati entuziasmul cu privire la jobul pentru care ai aplicat si sa explici in cateva cuvinte cum te va ajuta acel rol in companie pe termen lung. Vrei sa ii arati angajatorului ca este un job important pentru tine si pentru ceea ce vrei sa faci in cariera. Arata-i angajatorului ca iti doresti pozitia pe termen lung, acesta va simti ca are de ce sa investeasca in formarea ta.
Mai departe, explica-i angajatorului cum rolul tau va ajuta compania pe termen lung. Pentru asta este important sa citesti cu atentie anuntul de angajare si sa intelege care sunt punctele cheie in care pozitia ta va ajuta compania. Fa o legatura intre abilitatile pe care le ai si responsabilitatile pe care le presupune locul de munca.
Totodata, trebuie sa ii arati recrutorului de ce esti potrivit pentru acel job. Concentreaza-te, asadar, pe experienta si pe abilitatile pe care le ai si incearca sa le pui in evidenta in raport cu responsabilitatile pe care le vei avea daca vei obtine jobul.
Este important sa stii sa scoti in evidenta fix acele abilitati relevante pentru pozitia pentru care ai aplicat, asa ca nu aduce in discutie toata experienta pe care o ai sau abilitati de alta natura.
Citeste si: Ce este Team Building-ul si de ce e atat de important pentru angajati si lideri
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si