Interviul de angajare vine la pachet cu o serie intreaga de intrebari capcana, prin intermediul carora recrutorii incearca sa isi dea seama cum gandesc de fapt candidatii. Nu sunt neaparat niste intrebari grele, insa necesita un pic de pregatire. Una dintre cele mai intalnite intrebari de acest fel este “De ce iti doresti acest job?”. Este genul de intrebare care poate pune in dificultate candidatul, mai ales daca incearca sa dea un raspuns pe loc, fara sa se gandeasca prea mult.
Desi poate parea o simpla intrebare la prima vedere, recrutorii isi doresc sa afle mai multe lucruri prin intermediul acesteia. In primul rand, recrutorii isi doresc sa afle cat de multe stie candidatul despre compania la care a aplicat pentru un job.
Apoi, din raspunsul pe care il primeste, recrutorul isi poate face o idee despre planul de cariera profesionala pe care il are candidatul si despre felul in care se potriveste jobul in acel plan.
In primul rand, este important sa iti arati entuziasmul cu privire la jobul pentru care ai aplicat si sa explici in cateva cuvinte cum te va ajuta acel rol in companie pe termen lung. Vrei sa ii arati angajatorului ca este un job important pentru tine si pentru ceea ce vrei sa faci in cariera. Arata-i angajatorului ca iti doresti pozitia pe termen lung, acesta va simti ca are de ce sa investeasca in formarea ta.
Mai departe, explica-i angajatorului cum rolul tau va ajuta compania pe termen lung. Pentru asta este important sa citesti cu atentie anuntul de angajare si sa intelege care sunt punctele cheie in care pozitia ta va ajuta compania. Fa o legatura intre abilitatile pe care le ai si responsabilitatile pe care le presupune locul de munca.
Totodata, trebuie sa ii arati recrutorului de ce esti potrivit pentru acel job. Concentreaza-te, asadar, pe experienta si pe abilitatile pe care le ai si incearca sa le pui in evidenta in raport cu responsabilitatile pe care le vei avea daca vei obtine jobul.
Este important sa stii sa scoti in evidenta fix acele abilitati relevante pentru pozitia pentru care ai aplicat, asa ca nu aduce in discutie toata experienta pe care o ai sau abilitati de alta natura.
Citeste si: Ce este Team Building-ul si de ce e atat de important pentru angajati si lideri
Ultimele NOUTATI
Filme bune pe Netflix. Topul celor mai tari firme si seriale in luna februarie 2025
Controale ANAF 2025. Se pregatesc verificari fara precedent in Romania, cine e luat la bani marunti?
ING face valuri in Europa! Gigantul bancar pune ochii pe rivali – ce urmeaza?
Partenerii nostri
HG nr. 27/2025. Metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii la locul de munca se modifica
Modificari in Codul Muncii. Protectia angajatilor si hartuirea la locul de munca
Schimbari majore in industria HORECA. Ce prevede Regulamentul (UE) 2025/40
Recuperare datorii la intretinere: pasii legali pentru asociatia de proprietari
Te-ar putea interesa si