In constructii s-a castigat intotdeauna bine in Romania, statisticile aratandu-ne de-a lungul anilor ca acesta este unul dintre domeniile in care se ofera cele mai bune salarii de pe piata muncii. Spre exemplu, potrivit datelor Salario, mai bine de o treime dintre angajatii din constructii au salarii nete lunare cuprinse intre 4.500 si 7.000 de lei. In acelasi timp, media salariala in constructii este de 5.000 de lei pe luna.
Te gandesti la o reconversie profesionala? Nu este deloc o idee rea, mai ales ca angajatorii din constructii sunt permanent in cautare de angajati. Potrivit eJobs, de la inceputul anului si pana in prezent au fost listate peste 11.000 de locuri de munca in constructii. Astfel, constructiile au devenit al 6-lea cel mai activ sector angajator din Romania. Tot de la inceputul anului, pentru joburile din constructii s-a aplicat de nu mai putin de 350.000 de ori.
“Nevoia de candidati pentru sectorul constructiilor este mare pe tot parcursul anului, insa in sezonul cald creste odata cu numarul proiectelor, dar si pe fondul faptului ca vedem mai multi muncitori care pleaca la munca in strainatate. Este, chiar si in afara acestui aspect, un domeniu cu o rata mare de fluctuatie, astfel incat angajatorii au nevoie sa recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt si printre cei care apeleaza cel mai des la solutia importului de personal din Asia”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro, cea mai importanta platforma de recrutare online din Romania.
Potrivit datelor eJobs, un diriginte de santier castiga in jur de 6.600 de lei pe luna, in timp ce un inginer de instalatii, un inginer constructii sau un inginer proiectant are un venit de 6.000 de lei lunar. Mai departe, un inginer electrician poate castiga in jur de 5.500 de lei pe luna, in timp ce un proiectant de instalatii va castiga aproximativ 5.200 de lei pe luna.
Sigur, exista si unele posturi ceva mai prost platite, insa nici macar in aceste cazuri nu putem spune ca sunt salarii foarte mici. Spre exemplu, un sudor sau un tehnician castiga in jur de 4.000 de lei pe luna. De asemenea, salariul mediu pentru un instalator este de 4.100 de lei lunar. Mai departe, un lacatus are un salariu mediu lunar de 4.400 de lei, iar un reprezentant tehnic poate castiga 4.500 de lei.
“Vedem o crestere a nevoii de candidati cu 2-5 ani de experienta in domeniu, dar cei mai cautati raman muncitorii calificati si necalificati. Angajatorii ofera facilitati si beneficii diverse, si sunt dispusi sa ofere salarii mari pentru a atrage si pastra angajatii pe termen lung”, mai spune Roxana Draghici.
Citeste si: Se dau salarii de 5-7.000 de lei, daca ai doar liceul. Vezi aici unde te poti angaja, e mare nevoie de muncitori
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!