Ideea din seara nuntii i-a schimbat radicat viata unui tanar roman, devenit antreprenor de succes

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ideea din seara nuntii i-a schimbat radicat viata unui tanar roman, devenit antreprenor de succes
Ideea din seara nuntii i-a schimbat radicat viata unui tanar roman, devenit antreprenor de succes
de Magda Florea la 07 Mar. 2018
Urmareste-ne pe Google News
camara lui mateisucuri naturaleproduse naturaleproduse romanestibusinessafacere de succes

La doar 29 de ani, un tanar din Sebes a reusit sa transforme o simpla observatie, intr-un business de succes. Dupa ce a constatat la propria nunta ca oamenii prefera produsele romanesti, naturale, a pus bazele unei companii, sub brandul "Camara lui Matei". In prezent, productia se diversifica de la an la an, iar sucurile si alimentele tanarului sunt 100% naturale.

Mircea Matei este tanarul care a fondat brandul "Camara lui Matei", ce distribuie produse naturale in zeci de magazine din tara, oamenilor care isi doresc sa consume sucuri si alimente naturale.

Ideea de la care a plecat afacerea a fost o pura intamplare

In seara nuntii sale, a constatat ca mesenii prezenti la petrecere au preferat sa consume sirop de soc, in loc de bauturi acidulate traditionale. Potrivit lui Matei, cei 600 de invitati au consumat peste 300 de litri de sirop cu apa. Concentratia fost de 60 de litri. Surprinzator pentru tanarul antreprenor a fost faptul ca s-au consumat numai 60 de sticle de bauturi clasice, racoritoare. Dupa un calcul simplu, au fost mese la care nimeni nu s-a atins de traditionalele bauturi, preferand sucul natural.


Cu aceasta constatare, Matei a fost convins ca va da lovitura: oamenii prefera produsele naturale.

Investitia in business a fost redusa, deoarece a dispus de spatiul pentru a-si amplasa camara, intr-o fosta carmangerie a familiei, iar apropiatii l-au sprijinit cu "forta de munca".

Usor usor, a inceput sa isi diversifice productia, scotand pe piata, pe langa siropul de soc, si sirop de muguri de brad, catina, pepene galben, zmeura sau menta.

12 lei fara TVA cel de soc, menta si cel mai scump e de muguri de brad care necesita o cantitate mai mare de materie prima si munca pentru prepararea lui, respectiv 25 de lei fara TVA”, a spus antreprenorul de 29 de ani.

Astazi, iubitorii de natural gasesc in "Camara lui Matei" si zacusca, dulceturi, sfecla rosie, muraturi, conopida, ardei iute in otet si gogosari. 

O afacere de familie

Matei spune ca este multumit de afacerea sa, fiind una de familie, cu o piata de desfacere redusa, insa care e capabila sa acopere costurile si sa genereze suficient profit pentru a-i da satisfactie.

"M-am axat pe magazine pentru ca e greu sa pun pe curier o sticla si un borcan. Sunt mai multe magazine in Alba Iulia care imi vand produsele, dar si la Bucuresti, Brasov, iar de saptamana viitoare o sa am si la Constanta. Mai sunt si restaurante, in Sebes, Timisoara si Alba Iulia care au nevoie de siropurile mele", a spus tanarul antreprenor.









Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x