In ideea de a elimina risipa de materiale plastice, tot mai multe state impun renuntarea in totalitate la sticlutele de sampon si gel de dus si inlocuirea acestora cu dispensere reutilizabile care prezinta o multime de avantaje: sunt mult mai economice, polueaza mult mai putin si nu pot fi sustrase cu usurinta. Potrivit Daily Mail, California urmeaza sa voteze interzicerea folosirii cosmeticelor hoteliere ambalate individual, propunand ca alternativa eco-friendly dispenserele ce ofera posibilitatea reumplerii rapide.
O alta masura a fost luata de curand de catre conducerea lantului hotelier InterContinental Hotels Group (IHG) in urma careia se vor retrage consumabilele hoteliere care nu sunt prietenoase cu mediul din cele aproape 843.000 de camere, la nivel mondial. Conducerea hotelului a estimat ca astfel vor fi salvate in jur de 200 milioane de cosmetice hoteliere impachetate individual, de la sapunuri, sampoane si geluri de dus care ar fi ajuns, inevitabil, la gunoi.
Ideea produselor hoteliere de igiena trebuie privita din doua perspective, atat a managementului cat si a oaspetelui. Managementul doreste sa imbine calitatea ridicata cu un cost corect, astfel incat sa isi pastreze standardele dorite. Pe de alta parte, clientul isi doreste sa utilizeze produse bune, delicate cu pielea, la care sa nu fie alergic si care sa nu ii creeze probleme. Compania Hyprom pare sa fi gasit solutia potrivita a acestei ecuatii pentru a putea impaca ambele tabere. Produsele si consumabilele hoteliere de calitate superioara au la baza cei trei factori care sunt foarte importanti: Eficienta, Economie si Ecologie. Compania elvetiana si-a inceput aventura ca o afacere de familie in anul 1983 si a incercat sa fie cat mai aproape de clientii sai intelegandu-le nevoile: care sunt produsele de care au nevoie, de ce si cum pot imbunatati intreg conceptul consumabilelor hoteliere si cum pot inova sistemul. Astfel, a luat nastere ideea de a crea dispensere si consumabile hoteliere reutilizabile.
De ce sunt dispenserele hoteliere reutilizabile o alternativa ecologica la tot ce se afla pe piata?
Dispenserele hoteliere, fie ca vorbim despre cele pentru sapunul de maini sau gel de dus si sampon prezinta cateva avantaje majore pentru orice hotelier:
Cosmeticele hoteliere cu sistem refill – o alternativa sanatoasa pentru Planeta noastra
Consumabilele potrivite de la Hyprom eficientizeaza costurile, elimina aruncarea inutila a unor cosmetice hoteliere de abia folosite si, mai ales, nu pot fi sustrase de catre clienti.
Rezerva pentru sapun lichid elibereaza doar o cantitate mica de 1 ml de substanta, suficienta pentru spalatul mainilor. Astfel un singur bidon este echivalentul a 60 de sticlute mici de gel de dus. Se face economie pana la 80%.
Sistemul reutilizabil reduce costurile directe si indirecte, rezerva golindu-se pana la ultima picatura. De asemenea, este realizat din materiale reciclabile, spatiul de depozitare este redus considerabil si se schimba foarte usor. Rezervele pentru sapun lichid sunt sigilate, astfel ca sapunul nu vine in contact cu dispenserul si nici cu aerul, igiena fiind extrem de importanta. In plus, sapunul lichid are proprietati emoliente, este foarte gentil cu pielea, lasand-o catifelata si, mai ales, curata.
Optand pentru cosmetice hoteliere si produse ce isi aduc contributia la sustinerea unui mediu curat si protejat, hotelierii vor avea numai de castigat, mai ales prin prisma costurilor. Se stie ca industria ospitaliera este una din nisele responsabile cu generarea celor mai mari cantitati de deseuri din intreaga lume si, de aceea, se incearca o reeducare a managementului din acest punct de vedere. Cu pasi mici se pot face schimbari mari.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212