HoReCa pregateste scumpiri: Masa la restaurant ne va costa mai mult, dar vom primi noi meniuri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HoReCa pregateste scumpiri: Masa la restaurant ne va costa mai mult, dar vom primi noi meniuri
HoReCa pregateste scumpiri: Masa la restaurant ne va costa mai mult, dar vom primi noi meniuri
de Magda Florea la 16 Aug. 2021
Urmareste-ne pe Google News
horecarestaurantescumpiri

Industria ospitalitatii reprezinta sectorul economic poate cel mai puternic afectat de pandemia de coronavirus. Afacerile din HoReCa au fost multe luni la rand suspendate si, desi ne aflam in opta luna din 2021, situatia inca nu a revenit la normalitatea de dinainte de pandemie.
 

 
In continuare, restaurantele se bazeaza pe livrari, aceeasi varianta care a tinut afacerile pe linia de plutire in 2020.
 
 HoReca se pregateste sa implementeze o serie de schimbari, inclusiv la preturi. Analizele recente efectuate in piata indica faptul ca masa la restaurant ne va costa mai mult. 
 
Managerii de restaurante inca nu au traversat provocarile pandemice, fluxul de clienti nu a ajuns la nivelul de dinainte de criza, in schimb furnizorii le-au scumpit produsele de care au nevoie. Prin urmare, singura solutie este ridicarea preturilor.
 
33% dintre restaurante iau in calcul aplicarea scumpirilor, pana la finele anului curent.
 
HoReCa se gandeste, de asemenea, sa schimbe si meniurile pana la finele anului. 62% dintre managerii de restaurante spun ca, pana la finele lui 2021, vor aduce schimbari in localurile lor, din acest punct de vedere.
 
Totodata, 45% vor sa suplimenteze numarul livrarilor, in timp ce 23% dintre restaurante isi vor diminua activitatea.

Citeste si: Pandemia a secerat 40% din joburile din HORECA. Urmeaza ZERO TAXE pentru salariul minim in industria ospitalitatii?
 

Managerii de restaurante se plang de faptul ca le-au plecat angajati de baza

 
Managerii au vorbit si despre provocarile pe care le intampina in aceasta perioada. Astfel, aflam ca, pentru 51% dintre restaurantele de la noi din tara, principala provocare a momentului e reprezentata de traficul redus de clienti.
 
Pe locul al doilea in clasamentul celor mai mari provocari pentru HoReCa regasim pierderea unor angajati cheie. Aceasta situatie e raportata de 46% dintre restaurante.
 
In continuare, cresterea costurilor furnizorilor e o problema semnalata de 40% dintre localuri.
 

Preocuparile clientilor s-au schimbat

 
Managerii de restaurante din Romania observa, totodata, si anumite schimbari in comportamentul clientilor. De exemplu, 73% constata ca oamenii au inceput sa fie mai interesati de calitatea ingredientelor, 47% de cresterea timpului petrecut in restaurant, in timp ce 26% sunt mai preocupati acum de scaderea bonului mediu.
 
Datele prezentate anterior fac parte din Barometrul Gault&Millau. Cifrele se bazeaza pe aproximativ 100 de chestionare si interviuri efectuate cu reprezentanti ai industriei ospitalitatii din peste 10 orase din Romania.
 

Citeste si: 15 intrebari si raspunsuri clare despre schema de ajutor de stat pentru HoReCa



 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Imobiliare

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala

today18 Apr. 2025
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Companii

Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile

today18 Apr. 2025
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Financiar-Bancar

UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii

today18 Apr. 2025
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Mananca sanatos

Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas

today18 Apr. 2025
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Ultima ora

Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!

today18 Apr. 2025
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro

today18 Apr. 2025
Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot
Ultimele stiri economice

Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot

today17 Apr. 2025
ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025
Tehnologie

ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025

today16 Apr. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x