Guvernul pregateste esalonarea platilor obligatiilor bugetare, in forma simplificata, pentru firmele care si-au amanat obligatiile pana la 25 octombrie
facilitati fiscaletaxeimpozitefirmeflorin citu
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat joi seara, intr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, ca MFP lucreaza la un mecanism de esalonare la plata in forma simplificata, pe perioada de 12 luni, pentru firmele care au beneficiat de facilitatea oferita in februarie pentru amanarea obligatiilor de plata, care urmeaza insa sa expire pe 25 octombrie. Important: mecanismul se va aplica fara constituirea de garantii!
''Important pentru toti agentii economici!
MFP a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza esalonarea la plata, in forma simplificata, fara constituirea de garantii, a obligatiilor bugetare acumulate de la data intrarii in starea de urgenta si pana la 25 octombrie 2020.
Nu lasam pe nimeni in urma.
#RomaniiTrebuieSaStie'', a scris ministrul Finantelor pe pagina sa de Facebook.
Ministrul a oferit detalii despre masurile care se afla in lucru la Ministerul Finantelor, pentru firmele din Romania care au nevoie de sustinere si dupa 25 octombrie, fiindca multe dintre ele inca nu si-au revenit dupa perioada dificila a lockdown-ului. ''Este o esalonare care se acorda pe 12 luni, pentru obligatii bugetare acumulate de la data intrarii in starea de urgenta si pana la data de 25 octombrie 2020. Pentru toata aceasta perioada daca s-au acumulat obligatii, putem sa le esalonam, cu conditia ca debitorii sa nu fi inregistrat obligatii restante la data intrarii in starea de urgenta. Sa fi fost, totusi, buni platitori inainte de starea de urgenta", a declarat in sedinta de Guvern de astazi Florin Citu.
Va amintim ca, in luna martie, Guvernul a adoptat o serie de masuri pentru sustinerea firmelor din Romania, in contextul dificil al pandemiei si al supendarii activitatilor. Astfel, s-a decis atunci ca firmele s? poat? amâna, pana pe 25 iunie, plata obliga?iilor fiscale scadenteîncepând cu data de 21 martie 2020 f?r? riscul de execut?ri/popriri din partea ANAF ?i f?r? s? acumuleze dobânzi ?i penalit??i. Termenul limita initial (25 iunie) a fost prelungit pana la 25 octombrie.