Gigantii de pe Wall Street incep sa se teama de Tesla. De ce sunt retinuti in a mai investi la una dintre cele mai valoroase companii din lume
elon muskteslaspace xwall street
Fara indoiala, Elon Musk a dus Tesla la cote inimaginabile de succes pe piata vehiculelor electrice. Musk a fost omul potrivit, la momentul potrivit, intr-un episod istoric in care, daca un astfel de personaj nu aparea, trebuia conceput de omenire. Ei bine, pana acum, totul suna perfect pentru cei ce investesc in actiuni la aceasta companie, devenita una dintre cele mai puternice din lume, dar si pentru fondatorul Musk. Problema este ca pe Wall Street au inceput sa apara temeri.
De ce se tem investitorii sa isi riste banii in actiuni Tesla, desi compania are un succes rasunator si nu da semne ca ar urma vreun regres?
Explicatia este simpla. Multi dintre investitori nu vad cu ochi buni faptul ca
Elon Musk este implicat in atat de multe proiecte si este fascinant de domenii diverse.
Sa nu uitam ca miliardarul de la Tesla este pasionat de criptomonede si investeste sume frumoase in ele, implicand chiar si Tesla in aceste miscari. Ne amintim cu totii de investitia de 1,5 miliarde de dolari in Bitcoin, dar si de joaca de a permite cumparatorilor sa achizitioneze masini electrice pe Bitcoin, urmata de decizia de a elimina aceasta posibilitate, pe principiul
"uite Bitcoin, nu e Bitcoin"
Pe langa criptomonede, avem si compania SpaceX. Aici, insa, avem un COO, un adevarat expert, in persoana lui Gwynne Shotwell.
De ce nu avem un Shotwell si la Tesla?
Asta se intreaba investitorii si asta si-ar dori, pentru a sta linistiti. Pentru ca, spun ei, daca i se intampla ceva lui Musk, nu stim ce ar face Tesla.
"Este absurd ca o companie in valoare de aproape 600 de miliarde de dolari sa fie condusa in acest fel"
"Este absurd ca o companie in valoare de aproape 600 de miliarde de dolari sa fie condusa in acest fel" ... "mai ales ca Musk are atatea alte lucruri in desfasurare", a spus Ross Gerber, cofondator si CEO al Gerber Kawasaki, o firma de investitii care detine cea mai mare cota din Tesla.
CNN Business scrie ca, in ultimii cinci ani, Tesla a suferit un exod de creiere, din cadrul companiei plecand mai multi directori importanti. Cea mai recenta si cea mai alarmanta plecare pentru investitorii Tesla este cea a lui Jerome Guillen, in aceasta saptamana.
Veteranul cu o experienta de aproape 11 ani in Tesla conducea divizia de camioane si anterior a indeplinit numeroase roluri, inclusiv presedinte al diviziei auto si director de programe pe berlina Tesla Model S.
Analistilor le-ar placea daca Musk ar avea pe cineva pe care sa se sprijine: Steve Jobs l-ar avea acum pe CEO-ul Apple, Tim Cook, iar Mark Zuckerberg de la Facebook il are impreuna cu COO Sheryl Sandberg.
Doar ca Musk pare sa se incapataneze sa ramana singurul decident principal, intr-o companie atat de valoroasa, ceea ce incepe sa starneasca tot mai multe ingrijorari in randul marilor investitori, care se tem ca banii lor depind de un Elon Musk ce se confrunta cu multe "distrageri" de la treburile lui in cadrul Tesla.