Gaseste-ti un job cu salariu mult mai mare. Iata cum
salarii mai marimajorare salarialasalariu mai maremarire de salariu
Piata muncii e parca mai dinamica decat a fost vreodata, angajatii cautand asiduu oportunitati mai avantajoase de lucru, mai ales din perspectiva financiara.
Intr-o perioada marcata de scumpirea costului vietii, e firesc sa asistam la o crestere a dorintei angajatilor de a se bucura de
beneficii salariale mai mari pentru munca prestata, indiferent de domeniul de activitate.
Doar ca nu toti salariatii au sansa de a obtine un venit mai mare in aceasta perioada, fie ca vorbim despre o negociere cu actualul angajator in vederea majorarii salariului, fie ca luam in calcul gasirea unui nou job.
Daca ai deja un loc de munca si nu ai dori sa renunti la el, atunci primul pas ar fi sa deschizi o discutie sincera cu angajatorul tau, in cadrul careia sa dezbateti problema veniturilor tale.
Ca recomandare de la specialistii in HR, negocierea salariului unui angajat deja in lucru, atunci cand e initiatia de acesta, trebuie sa vina la pachet cu expunerea unor rezultate notabile ale muncii sale. Cu alte cuvinte, mergi sa soliciti beneficii in plus atunci cand ai niste cifre care sa iti argumenteze si sustina solicitarea, nu ceri o marire de salariu atunci cand, de exemplu, vanzarile tale scad.
Daca prima varianta nu functioneaza sau pur si simplu nu doresti s-o pui in practica si esti interesat de o noua oportunitate de munca, trebuie sa stii sa te orientezi catre joburile mai bine platite.
Pentru inceput, poate fi util sa consulti si datele privind salariile in domeniul tau si sa stii care este piata mai exact, ce asteptari poti avea si ce nu.
Recomandabil ar fi sa nu astepti sa iti sara in ochi acel anunt-minune de angajare, care suna perfect. O oferta buna de munca se poate ascunde si in spatele unui anunt care nu pare exceptional la prima vedere, ceea ce inseamna ca trebuie sa trimiti cat mai multe CV-uri, pentru a-ti creste sansele de a gasi ceva pe placul tau.
Nu uita sa-ti pui in valoare realizarile profesionale in CV si in interviuri, evidentiind modul in care contribui la succesul echipei sau la companii. Daca poti demonstra ca aduci valoare adaugata, vei fi mai susceptibil sa obtii un salariu mai bun.
De asemenea, recomandabil ar fi sa ai si o scrisoare de la fostul angajator, in care sa-ti descrie activitatea, modalitatea in care ai contribuit la evolutia companiei/echipei, abilitatile si performantele. O scrisoare de recomandare este intotdeauna un avantaj in fata altor candidati!
In cele din urma, nu uita sa ai rabdare. La fel cum tu ai ca obiectiv obtinerea unui salariu mai mare, acelasi lucru isi fixeaza in minte orice alt angajat de pe piata muncii, asa ca poate fi nevoie de ceva timp pana iti atingi idealul.
Foto: freepik.com