Firmele romanesti nu sunt abandonate in 2022. Continua finantarile prin doua dintre cele mai de succes programe
imm investagro imm investfinantare firmeantreprenori
Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, tocmai a facut un anunt important pentru antreprenorii mici si mijlocii din tara noastra, care vor sa-si dezvolte afacerile, accesand fonduri de la stat in 2022. Din fericire, finantarile prin celebrele programe - IMM Invest si AGRO IMM Invest - continua.
La finalul sedintei de guvern de marti, ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a declarat ca a fost aprobata prelungirea
IMM Invest si AGRO IMM Invest. Unul dintre motivele ce au stat la baza reluarii finantarilor a fost reprezentat de faptul ca aceste doua programe au adus plus valoare mediului privat romanesc si au fost imbratisate de antreprenorii nostri locali.
"Astazi (marti, 28 decembrie 2021), Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM Invest si a subprogramului AGRO IMM Invest, care beneficiaza de un plafon pentru anul 2022 de 10 miliarde de lei. Pe de o parte, s-a plecat de la rezultate, programele au functionat foarte bine si e un semnal ca Guvernul intentioneaza in continuare sa finanteze economia prin orice fel de instrumente, mai ales cele financiare”, a declarat ministrul Finantelor, marti, la Palatul Victoria.
Apar si noutati legate de plafoane
Mai mult decat atat, antreprenorii vor beneficia si de plafoane ridicate, conform anuntului facut de ministru. De exemplu, pentru firmele din sectorul alimentar, plafonul a fost ridicat la 2.300.000 de euro.
"Ca noutate referitor la plafoanele pentru AGRO IMM Invest, beneficiem de cadrul temporar pus la dispozitie de Comisia Europeana, iar plafoanele au fost ridicate. Pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul pescuitului si acvaculturii, plafonul se ridica la 345.000 de euro.
Pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, plafonul a fost ridicat la 290.000 de euro.
Pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul alimentar, plafonul a fost ridicat la 2.300.000 de euro.
Ca administratori ai fondului a fost introdus si Fondul de Garantare a Creditului Rural, pe langa Fondul National de Garantare a Creditelor Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Se pot incheia contracte si acorduri noi de finantare pana la 30 iunie 2022", a mai spus ministrul Adrian Caciu.