Firmele care NU publica SALARIUL in anuntul de angajare GRESESC enorm: candidatii fug de astfel de oferte
salariuangajatirecrutarelocuri de munca
Cine nu a vizitat macar o data in viata o platforma de recrutare pentru forta de munca? Ei bine, cu totii am observat faptul ca multe joburi publicate de angajatori nu au afisat si salariul oferit, nici macar la nivel orientativ, iar analizele indica faptul ca aceasta este o greseala pe care o fac companiile, deoarece anunturile "transparente" au mai mult succes decat cele care tin salariul "secret".
Afisarea salariului a devenit unul dintre criteriile de baza in functie de care candidatii
se orienteaza pe piata muncii, arata cele mai recente analize. Anunturile care mentioneaza oferta salariala primesc cu 37% mai multe CV-uri, conform BestJobs.
Din fericire, pe piata se resimte tendinta transparentizarii. Angajatorii au inceput sa observe interesul crescut pentru afisarea salariului si incep sa se adapteze cerintelor candidatilor, spun specialistii.
"Faptul ca tot mai multe anunturi afiseaza salariul este un semn clar ca angajatorii au inceput sa raspunda nevoilor candidatilor, mai ales in acest an cand atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Asa cum am observat si din raspunsurile angajatilor la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie in aplicarea la un job sau in schimbarea lui, intrucat peste 60% dintre respondenti declara ca si-ar schimba locul de munca pentru un salariu mai mare. In plus, afisarea salariului in anuntul de angajare le ofera un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai multi candidati si selectia celor care aplica se face mai eficient", spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs.
In luna aprilie, cei mai multi dintre candidati s-au orientat catre Vanzari, cu peste 70.000 de aplicari, Management, cu aproximativ 53.000 de aplicari, Financiar / Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicari, Administrativ / Secretariat cu 27.000 de aplicari si IT / Telecom, cu peste 26.000 de aplicari.
Vanzarile sunt in topul ofertelor din toate judetele tarii, la fel si Ingineria si Financiar/ Contabilitate. Se remarca totusi judetele Brasov si Arad pentru numeroasele oferte in Inginerie, precum si Clujul pentru nevoia de informaticieni. Pe langa domeniile vedeta, Bucurestiul si Ilfovul ofera un numar mare de oportunitati pentru specialistii in Logistica.
Noua normalitate pe piata muncii din tara noastra pare sa fie munca hibrid. Astfel, 16% dintre anunturile de joburi permit impartirea activitatii intre sediu si biroul de acasa. Si oferta de joburi remote din partea companiilor s-a mentinut la un nivel crescut, astfel ca mai mult de 10% din volumul total al joburilor disponibile mentioneaza posibilitatea muncii de oriunde. Acestea au atras si ele peste 15% dintre aplicari si au reprezentat aproximativ 5% din volumul de cautari inregistrate dupa cuvinte cheie.
Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi din luna aprilie a fost sustinut de Vanzari, IT / Telecom, Management, Financiar / Contabilitate si Inginerie.