Tocmai de aceea cine doreste sa isi infiinteze o firma, se informeaza mai intai despre procedura de inregistrare a unei firme in Bucuresti.
Taxa de infiintare nu este deloc mare si este gandita sa incurajeze oamenii sa isi deschida propriile lor afaceri. 200 de lei trebuie sa dea un student sa isi faca firma lui si pana in 400 de lei achita doi sau trei asociati sa intre in drepturi, adica sa detina firma lor.
La aceste costuri se adauga tarifele prevazute de specialistii care se ocupa de absolut tot, daca sunt solicitati, ca proprietarii sa nu piarda timpul pe la ghiseele institutiilor. Dupa cel putin 3 zile de asteptare sau cel mult 7, firma este deja infiintata.
Mare atentie la problemele care pot aparea daca firma nu isi inregistreaza marca la OSIM, mai ales daca firma ofera servicii sau produse de calitate premium si are concurenta pe piata, o concurenta neloiala care vizeaza castiguri mari, fara sa aiba in vedere calitatea ofertei sale care se adreseaza consumatorilor.
Managerii firmelor care pun in centrul atentiei calitatea trebuie sa stie ca exista posibilitatea inregistrarii marcii lor la OSIM, astfel incat produsele lor sa nu fie contrafacute sau copiate si comercializate sub acelasi nume de catre concurenta. Procedura este simpla, nefiind costisitoare, iar pe mai multe site-uri se gasesc informatii complete referitoare la documente necesare pentru inregistrarea a unei marci la OSIM.
Este suficient ca actele sa fie puse intr-un dosar si proprietarul sa se adreseze specialistilor si procedura de inregistrare a marcii la OSIM poate incepe.
- Actul care dovedeste plata taxei de depunere a cererii de publicare a marcii. Conform mai multor surse de informare, aceasta nu este mai mare de 50 de lei.
- Cererea-tip de inregistrare a marcii completata cu atentie.
Mai intai se achita taxa si dupa aceea se completeaza cererea, acesta fiind ordinea obligatorie a etapelor de inregistrare a marcii la OSIM.
-Doua exemplare ale reproducerii grafice a marcii .
-Copie dupa cartea de identitate a celui/celei care solicita inregistrarea marcii sau imputernicirea celui desemnat sa se ocupe in locul solicitantului.
Proprietarul unei firme trebuie sa dovedeasca maxima vigilenta in apararea calitatii produselor si serviciilor acesteia ca si a tuturor ideilor originale. Este posibil ca firma respectiva sa inoveze domeniul in care isi desfasoara activitatea, iar inregistrarea patentelor la OSIM inseamna protectie.
Marca inregistrata la OSIM echivaleaza cu asigurarile pe care persoanele fizice le fac, fiindca sunt prevazatoare si vor sa fie sigure ca viitorul este asigurat.
In concluzie, datorati inregistrarea produselor la OSIM celor care lucreaza pentru dumneavoastra si dumneavoastra insiva.
Nu este greu, daca apelati la specialisti si nici costurile nu sunt mari.
Ultimele NOUTATI
Nu iti ajung banii sa-ti platesti facturile la apartament sau sa iei lemne de foc la tara? Statul iti trimite banii direct pe card, ca sa scapi de griji
Se prabuseste Leul dupa demisia presedintelui Romaniei? Banca Nationala, iesire in forta
LEADERSHIP. Trucul psihologic care face angajatii mai motivati fara bani in plus!
Cum poti sa dai cu piciorul unei averi de 600 de milioane de lire sterline. Caz real
Partenerii nostri
Programul de lucru inegal - ce este si cum se stabileste
Fisa postului pentru inginer constructii civile, industriale si agricole
Salariul minim european, adoptat in Romania. Cum va fi stabilit?
Bani lipsa din casierie: Monografia contabila si ce sanctiuni risca societatea
Ordinea de stingere a obligatiilor fiscale: Iata procedura actualizata pentru achitarea datoriilor!
Te-ar putea interesa si