Firma mea e in insolventa: ce sfaturi au avocatii pentru patronii romani ajunsi in aceasta situatie
insolventaprocedura insolventei
Datele oficiale de la l Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) indica faptul ca numarul insolventelor este in crestere in tara noastra, de la un an la altul. Ca referinta, dupa primele zece luni din 2022, comparativ cu perioada similara a lui 2021, avem o crestere cu 10,68% a numarului societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate in insolventa! Vobrim, practic, despre 5.387 de insolvente inregistrate in perioada de referinta.
Prin urmare, tot mai multi manageri locali se confrunta cu aceasta problema, iar avocatii le recomanda sa apeleze la serviciile lor, atunci cand ajung aici, aducand o serie de argumente care sa le sustina indrumarea.
De exemplu, un astfel de apel vine de la Societatea Romaneasca de Avocatura Pavel Margarit si Asociatii. Specialistii ne explica ce inseamna, din punct de vedere legislativ, insolventa unei societati si care sunt motivele pentru care compania respectiva are nevoie de un avocat.
Conform acestora, un motiv pentru apelarea la serviciile unui avocat in ceea ce priveste procedura insolventei in Romania il constituie posibilitatea prevenirii procedurii insolventei in Romania. Avocatul va poate asista si reprezenta in procedura prevenirii insolventei in Romania, respectiv in procedurile de mandat ad-hoc si concordatul preventiv. Avocatul specializat in insolventa si reorganizare judiciara va poate asista in negocieri in vederea ajungerii la o intelegere intre societatea debitoare si creditorii sai, va poate asista la intocmirea planului de reorganizare a societatii sau poate propune un plan de reducere a cheltuielilor.
Un alt motiv important pentru apelarea la serviciile unui avocat in ceea ce priveste procedura insolventei in Romania este reprezentat de indeplinirea obiectivelor si intereselor societatii aflate in dificultate. Avocatul specializat in insolventa si reorganizare judiciara va urmari redresarea financiara a societatii, reluarea activitatii comerciale si achitarea tuturor datoriilor catre creditori, cu scopul ca societatea debitoare sa isi poata continua activitatea comerciala. Astfel, avocatul specializat in insolventa, reorganizare judiciara si drept comercial in Romania se va asigura ca veti dispune de toate drepturile prevazute de lege in cadrul procedurii insolventei in Romania.
"Avocatii care activeaza in cadrul Societatii Romanesti de Avocatura Pavel, Margarit si Asociatii au o experienta vasta in domeniul dreptului comercial in Romania si in procedura insolventei in Romania. Astfel, un avocat specializat in insolventa, reorganizare judiciara si drept comercial in Romania poate oferi asistenta si reprezentare juridica unei societati aflate in dificultate care nu dispune de mijloacele banesti necesare pentru a plati datoriile certe, lichide si exigibile", transmit avocatii.
Foto: pixabay.com