El este managerul care poate vinde orice. Afla-i povestea:

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
El este managerul care poate vinde orice. Afla-i povestea:
El este managerul care poate vinde orice. Afla-i povestea:
de Isabela Grindei la 24 Mar. 2018
Urmareste-ne pe Google News
managersuccescompanielactatecornel caramizaru

Cornel Caramizaru este un manager de succes, intrucat conduce cel mai vandut brand de lactate din Romania, Napolact, la varsta de 43 de ani. Acesta poate fi un exemplu pentru noua generatie de manageri romani. In vocabularul sau de business nu exista „cresterea afacerii cu orice pret”.

Pana sa ajunga in etapa aceasta, parcursul sau nu a fost deloc usor. Cornel a terminat facultatea de finante in cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti si mai apoi a facut un MBA in cadrul The University of Sheffield din Marea Britanie. A lucrat ca manager in mai multe multinationale, unde a invatat cum sa vanda diferite produse, de la bauturi racoritoare la branzeturi.

Parcursul sau profesional:

2001: A debutat ca distributors sales manager East Romania in cadrul producatorului de snackuri Star Food EM, parte a grupului PepsiCo.


2002: A preluat functia de national key accounts manager and export manager in cadrul grupului PepsiCo.

2007: A devenit traditional trade si export sales manager pentru PepsiCo.

2009: A fost numit business development manager east balkans.

2010: A terminat un MBA in cadrul The University of Sheffield.

2011: Paraseste PepsiCo si se angajeaza ca director de vanzari la FrieslandCampina Romania.

2016: Este numit director general al FrieslandCampina Romania, o companie cu vanzari de peste 12 miliarde de euro anual din lactate.

In acest mod, Cornel a acumulat o experienta de vanzari de peste 15  ani si la momentul actual a reusit sa aduca bradul Napolact pe primul loc in topul celor mai vandute marci de lactate din Romania.

”Obiectivul nostru este sa transformam Napolact intr-un brand suficient de mare incat sa sustina toata structura de business pe care o avem azi. Noi investim in principal in brandul Napolact si in brandul Frico. Celelalte branduri din portofoliul companiei au rolul de a ne eficientiza activitatea. Ne dorim ca Napolact sa fie unicul brand din portofoliu care sa acopere toate categoriile de produse, iar Frico sa completeze portofoliul cu branzeturi“, a declarat Cornel Caramizaru.

Ce face pentru a avea succes?

Isi traseaza intotdeauna obiective clare, nu pentru o scurta perioada pe timp, ci pentru urmatorii ani. Crede in produsul sau si foloseste argumente pe care orice om de vanzari ar trebui sa le aiba pentru a-si atrage consumatorii: ”produsul meu este ceea ce-ti trebuie!“.

De asemenea, crede ca foarte important este sa stii ce nevoi are clientul tau. Managerul a declarat ca desi este o concurenta mare pe piata lactatelor, multi nu sunt atenti la dorintele clientului.

”Eu cred foarte mult in potentialul pietei de lactate de a creste. Daca ne uitam la tendintele din societatea locala, vedem ca lactatele pot raspunde la cerinte majore precum cele de a avea o viata sanatoasa, de a trai mai mult, de a fi mai activ. Cred ca, din acest punct de vedere, lactatele se pozitioneaza mult mai bine decat alte categorii din industria alimentara“, a spus Cornel Caramizaru.

Despre viitor

Cornel Caramizaru, managerul brandului Napolact, motorul businessului FrieslandCampina, crede ca romanii in viitor se vor indrepta catre produse naturale, bio.

”Am reusit sa ne tinem departe de tentatia de a lansa multe produse. Daca produsul tau este recunoscut ca autentic, ca un produs simplu, este foarte riscant sa te joci cu aceasta promisiune pe care o faci consumatorului. Poti sa spui <hai sa vedem cat de departe pot sa ajung>, dar noi am ales sa ne extindem in mod controlat, iar aceasta strategie a functionat. Este posibil sa pierdem niste oportunitati in piata, dar incercam sa ramanem consecventi principiilor care stau la baza brandurilor“, declara managerul.

Cornel Caramizaru este primul roman care conduce businessul olandezilor de pe plan local, inlocuindu-l astfel pe Jan Willem Kivits, executivul care a condus businessul FrieslandCampina in Romania in ultimii trei ani.

Citeste si: De la 1 mai, Christina Verchere isi incepe mandatul de sef al OMV Petrom


Online Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x