Procesul de angajare s-a schimbat mult in ultimii ani, candidatii fiind nevoiti sa se obisnuiasca printre altele cu interviurile sustinute online. Un lucru ramane insa neschimbat in procesul de angajare, potrivit specialistilor in resurse umane. Desi poate parea surprinzator la prima vedere, este vorba despre importanta mesajului de multumire.
Simpla trimitere a unui e-mail de multumire persoanei cu care ai vorbit in cadrul interviului de angajare nu este suficienta pentru a iesi in evidenta pe piata concurentiala a locurilor de munca din ziua de astazi, potrivit Angelei Santone, vicepresedinte executiv senior pentru resurse umane la AT&T. Pentru a-l impresiona cu adevarat pe intervievator, ia in considerare trimiterea unui bilet de multumire scris de mana!
Prin trimiterea unui bilet scris de mana, "faci un pas in plus pe care multi oameni nici macar nu-l iau in considerare", spune Santone, care a intervievat sute de candidati de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate in domeniul resurselor umane. "Pentru mine, acest lucru transmite si mai mult angajament si interes fata de rol”, continua aceasta.
Daca intervievatorul lucreaza la distanta sau daca adresa postala a companiei nu poate fi gasita printr-o cautare rapida pe Google, Santone spune ca este "absolut in regula" sa ceri adresa la sfarsitul interviului de angajare. “Mi-ar placea sa pot sa va trimit o scrisoare prin care sa va multumesc pentru timpul acordat, va deranjeaza sa imi comunicati adresa postala de la locul de munca?”, ai putea intreba la sfarsitul interviului in cazul in care vrei sa faci asta.
In ceea ce priveste mesajul de multumire, Santone spune ca acesta trebuie pastrat scurt, trei sau patru propozitii fiind suficiente. Mentioneaza cel putin doua detalii care ti-au atras atentia in timpul conversatiei, fie ca este vorba despre responsabilitatile rolului sau despre experienta pe care ai avut-o cu intervievatorul tau.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si