Desi informatia cu privire la posibilitatea unei fuziuni a aparut deja si in presa germana, totul ramane pentru moment la nivelul de zvon, pana la aceasta ora neexistand niciun fel de confirmare oficiala in acest sens. Pana la ora actuala, oficialii Deutsche Telekom care au fost contactati au refuzat sa faca orice fel de comentarii legate de acest subiect, in timp ce un purtator de cuvant din cadrul Orange a transmis ca nu exista idei sau discutii in acest sens. Insa, asa cum stim deja cu totii, nu este pentru prima data cand pe piata apare un astfel de zvon, discutiile in aceasta directie fiind deja ceva mai vechi.
Ultimele negocieri pe aceasta tema dintre cele doua companii telecom s-au purtat in urma cu doi ani, insa niciun rezultat important nu a fost obtinut la acea vreme. Conform informatiilor care au aparut in 2017, cele doua companii nu au reusit sa se puna in niciun fel pe picior de egalitate, drept pentru care nu s-a mai putut vorbi despre o fuziune. Potrivit unor surse citate tot de cei de la Reuters, echipele de lucru care au analizat aceasta posibilitate au ajuns la concluzia ca Deutsche Telekom este mult mai mare decat Orange, concluzie care a dus la sistarea discutiilor.
Potrivit cifrelor, Deutsche Telekom este cea mai mare companie telecom pe plan european, cu o capitalizare de piata de aproximativ 72 de miliarde de euro. De partea cealalta, francezii de la Orange se pot lauda cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro! In conditiile in care in cele doua companii sunt implicate si guvernele din Germania, respectiv Franta, specialistii sunt de parere ca o fuziune intre cei doi mari jucatori de pe piata de telecomunicatii ramane si la aceasta ora extrem de putin probabila.
Germanii de la Deutsche Telekom sunt prezenti in tara noastra inca din toamna anului 2014, detinand operatorul Telekom dupa rebranding-ul comun al Romtelecom si Cosmote Romania. Trebuie insa mentionat ca actionarul majoritar al celor de la Telekom Romania este grupul OTE din Grecia, al carui actionar majoritar este Deutsche Telekom. Misiunea celor de la DT in Romania a fost si este una cat se poate de serioasa, germanii dorindu-si sa reprezinte primul brand care ofera servicii complete de telecomunicatii si divertisment pe piata din tara noastra.
Contextul este insa si mai complicat atunci cand vine vorba despre tara noastra, grupul german - actionar majoritar al grecilor de la OTE - pregatindu-se insa la aceasta ora de iesirea de pe piata romaneasca. De operatiunile Telekom Romania s-au aratat deja interesati atat cei de la Orange, cat si compania romaneasca RCS&RDS. Orice decizie s-ar lua insa in acest sens, este nevoie si de acordul statului roman, care beneficiaza de drept de preemtiune.
Ultimele NOUTATI
Declaratia Unica 2025. Ce trebuie sa completezi daca ai obtinut venituri din dobanzi la depozite bancare in 2024
Adevaratele valori ale Romaniei: Cine sunt liceenii care au facut istorie in SUA?
5 obiceiuri pe care orice persoana de succes le urmeaza pentru performanta maxima
Angajeaza inteligent: Cum sa pui intrebarile corecte la interviu pentru a evita surprizele neplacute
Partenerii nostri
Organizarea posturilor, intr-o societate privata. Reglementari cheie si explicatiile specialistilor
Noua Platforma REGES: Tot ce trebuie sa stiti pentru a evita amenzile de pana la 20.000 Lei!
Control ITM. Ce documente pot fi solicitate? [LISTA COMPLETA]
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Rolul contractului de mentenanta. Cum functioneaza si de ce este important
Cum se face inregistrarea unei firme in Registrul Comertului
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Te-ar putea interesa si