Din ce in ce mai multi angajati lucreaza la distanta inca, numeroase companii preferand sa adopte un regim de lucru hibrid chiar si dupa eliminarea restrictiilor impuse in timpul pandemiei de coronavirus. Pentru toti acesti angajati, o intalnire fata in fata cu superiorul direct se poate dovedi un moment important pentru cariera lor, fiind o oportunitate pentru o eventuala discutie serioasa referitoare la o promovare sau la o marire salariala. Potrivit specialistilor, salariatii ar trebui sa trateze aceste intalniri ca pe niste oportunitati de conectare cu sefii lor directi.
Uite cateva sfaturi pentru a profita la maximum de aceste intalniri directe cu sefii tai!
Daca tu esti cel care isi doreste o discutie fata in fata cu superiorul direct, incearca sa programezi aceasta intalnire din timp. Trimite un e-mail persoanei cu care vrei sa te intalnesti, propune-i o intalnire si prezinta pe scurt subiectele pe care vrei sa le atingi in timpul discutiei. Nu inghesui prea multe subiecte intr-o singura discutie, cu siguranta nu iti doresti sa il sperii pe partenerul tau de discutie!
Noteaza-ti intr-o agenda o lista cu subiectele pe care iti doresti sa le abordezi in timpul discutiei cu seful tau. Incearca pe cat posibil sa nu te abati de la subiect, dar in acelasi timp trebuie sa fii pregatit sa abordezi si alte subiecte de discutie. Nu este exclus ca seful tau sa aiba subiecte mai urgente de discutat, asa ca asculta ce are de zis.
Te-ai impotmolit la un anumit proiect si crezi ca ti-ar prinde bine o indrumare de la seful tau? Nu iti fie frica sa ceri ajutorul, nu ai niciun motiv! Poate ca te gandesti ca daca ceri o indrumare s-ar putea sa pari incompetent, insa mai mult ca sigur ca este mai bine asa decat sa dai gres cu proiectul la care lucrezi!
Sigur, ai o relatie strict profesionala cu seful tau, insa asta nu inseamna ca nu ai voie sa aduci si o nota mai personala discutiei pe care o ai cu aceasta. Poti incepe discutia cu niste amabilitati, intreband despre familie, despre planurile de weekend sau despre o viitoare vacanta. Specialistii in psihologie recomanda angajatilor, de asemenea, sa isi intrebe sefii la finalul unor asemenea discutii fata in fata despre ce ar putea sa faca mai mult sau diferit fata de ceea ce fac deja pentru a fi de mai mare ajutor organizatiei pentru care lucreaza.
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!