De ce sa nu spui niciodata la un interviu de angajare Sunt dispus sa fac orice
interviu de angajare
In timpul unui interviu de angajare, ceea ce spui poate avea un impact major asupra sanselor tale de a obtine jobul dorit. E indicat sa fii atent asupra tinutei tale, a comportamentului, dar mai ales sa iti controlezi foarte bine afirmatiile.
"Sunt dispus sa fac orice"
Evita sa spui "sunt dispus sa fac orice"! Desi poate parea ca arati flexibilitate, aceasta fraza poate sugera lipsa de directie sau nesiguranta cu privire la abilitatile tale. Este important sa fii specific despre rolurile si responsabilitatile in care te vezi exceland. De exemplu, poti spune "sunt foarte pasionat de marketing digital si am experienta in gestionarea campaniilor online, asa ca sunt foarte interesat de pozitiile care implica aceste responsabilitati".
De asemenea, intrebarea "care sunt beneficiile si salariul?" nu ar trebui sa fie printre primele intrebari pe care le adresezi in timpul interviului. In timp ce aceste informatii sunt importante, intrebarile legate de beneficii si salariu ar trebui abordate mai tarziu in procesul de recrutare, dupa ce ai demonstrat ca esti un candidat potrivit pentru job. In schimb, concentreaza-te initial pe cum poti contribui la succesul companiei si pe abilitatile si experientele tale relevante.
Evita sa spui "am avut probleme cu fostul meu sef". Chiar daca acest lucru este adevarat, criticarea fostului tau angajator sau a colegilor de munca nu este bine vazuta. Angajatorii cauta persoane care pot lucra bine in echipa si care au abilitati bune de relationare. In schimb, concentreaza-te pe aspectele pozitive ale fostei tale experiente si pe ceea ce ai invatat, chiar daca au existat dificultati.
Un alt exemplu este propozitia "Nu am nicio intrebare" Cand ajungi la sfarsitul interviului si nu ai nicio intrebare pentru angajator, acest lucru poate sugera lipsa de interes sau pregatire. Pregateste intotdeauna cateva intrebari care arata ca esti interesat de companie si de rolul pentru care aplici. Intrebari precum "cum arata o zi tipica in acest rol?” sau "care sunt oportunitatile de dezvoltare profesionala in cadrul companiei?" sunt exemple bune care demonstreaza interes si implicare.
Totodata, evita sa intrebi "care este politica de concedii?". Aceasta intrebare poate fi perceputa negativ daca este mentionata prea devreme in discutie. Desi este important sa cunosti acest aspect, prioritatea ta la interviu ar trebui sa fie de a demonstra ca esti persoana potrivita pentru job. Poti adresa aceasta intrebare mai tarziu, dupa ce ti-ai asigurat locul in procesul de recrutare.
In continuare, ar fi o idee buna sa eviti sa spui si "sunt supracalificat pentru acest post". Aceasta poate sugera ca nu esti cu adevarat interesat de job si ca il vezi doar ca pe un pas temporar. In schimb, explica de ce esti entuziasmat sa aplici experienta ta vasta in noul rol si cum poti aduce valoare companiei.
Succes!
Sursa foto: freepik.com