Piata muncii a suferit mult la nivel global in ultimul an si jumatate in contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, specialistii din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite sustinand ca lucrurile nu vor reveni la normal la acest capitol pana cel putin in anul 2023. Intr-un alt raport ONU se vorbeste despre faptul ca numai in acest an aproximativ 200 de milioane de oameni din intreaga lume ar putea ramane someri, pentru anul viitor existand sperante doar pentru o usoara imbunatatire. Potrivit specialistilor, piata muncii a fost grav afectata de pandemie, procesul de recuperare urmand sa fie unul lent.
Modificari importante au aparut si pe piata muncii din tara noastra, tendintele in randul angajatilor schimbandu-se radical in acest ultim an si jumatate. Potrivit unui raport EY Romania, 53% dintre angajati isi doresc un program mai flexibil din partea angajatorilor.
“Sa imi dau sau nu demisia?” - o intrebare care da batai de cap multor angajati care nu sunt pe deplin multumiti de locul lor de munca. In cazul in care te confrunti si tu cu aceasta dilema, in randurile urmatoare vrem sa iti oferim 5 motive pentru care ar fi bine sa nu iei o astfel de decizie in acest moment.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, piata muncii din intreaga lume trece printr-o criza in aceasta perioada, specialistii fiind de parere ca lucrurile nu isi vor reveni chiar atat de rapid. Contextul actual dificil este inteles si de angajatii din tara noastra, un studiu realizat de EY Romania ajungand la concluzia ca 46% dintre angajati nu vor sa renunte la actualul angajator pe care il au din cauza instabilitatii pietei. Mai mult decat atat, 62% dintre angajatii romani considera ca pandemia va avea un impact pe termen lung asupra pietii muncii din Romania.
Nu esti pe deplin multumit de salariul pe care il ai sau de anumiti termeni contractuali? Piata muncii se schimba aproape radical in momentul de fata, ceea ce inseamna ca este momentul perfect pentru a vorbi deschis cu superiorii tai despre ceea ce iti doresti mai departe in cariera ta. Poate ca iti doresti un salariu mai mare sau un program ceva mai flexibil, poate ca iti doresti noi responsabilitati! Fa-ti un plan cu ceea ce iti doresti si vorbesti cu angajatorul tau!
Ideea schimbarii locului de munca poate parea destul de entuziasmanta la prima vedere, insa lucrurile s-ar putea sa nu fie chiar atat de usoare in realitate. La momentul actual, numeroase companii isi desfasoara activitatea intr-un sistem hibrid de munca. Nu este tocmai momentul potrivit pentru a te integra intr-un nou colectiv de munca si pentru a te familiariza cu felul in care merg lucrurile intr-o noua companie.
Intr-adevar, ultimul an si jumatate s-a dovedit a fi extrem de dificil pentru multe companii, criza provocata de pandemia de coronavirus venind la pachet cu o serie intreaga de schimbari pe toate planurile. Lucrurile incep insa sa se imbunatateasca, asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie drastica in ceea ce priveste viitorul carierei tale. In special daca stii ca ai muncit mult la actualul loc de munca si ca esti unul dintre angajatii valorosi ai companiei pentru care lucrezi.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si