Cum sunt furati patronii romani de angajati in 2024: metoda care i-a adus unui tanar de 29 ani 440.000 de lei
inselaciunefals informatic
Ai crede ca in anul 2024 nu mai exista angajati care sa incerce sa fure firma la care lucreaza, din simplul motiv ca sistemele de securitate s-au dezvoltat foarte mult, la fel si modalitatea de facturare si de tinere a gestiunii.
Totusi, banul continua sa fie irezistibil pentru unii angajati, dornici de a obtine venituri nemuncite, in timp scurt.
Este si cazul unui tanar de 29 de ani care a reusit sa isi insuseasca in mod necuvenit 440.000 de lei, destul de rapid, de la mall-ul din Bucuresti la care lucra.
Tanarul a gasit o metoda ingenioasa de a pune mana pe bani, folosindu-se de marfa pe care ar fi trebuit s-o vanda clientilor.
Metoda ingenioasa prin care tanarul a obtinut sume colosale
Conform Politiei Capitalei, in perioada 1 martie 2021 – 15 noiembrie 2023, un barbat, in varsta de 29 de ani, angajat in cadrul unui centru comercial, ar fi efectuat 55 de operatiuni de retur de produse sau sume de bani, catre diferite persoane, desi, comenzile initiale plasate de aceste persoane ar fi fost in parte fictive si in parte nereturnate.
"Astfel, in 19 cazuri, barbatul, profitand de faptul ca avea acces la casa de marcat, ar fi creat bonuri de vanzare false, iar dupa generarea vanzarii false, acesta ar fi deschis cazuri de retur, intocmind documentele de retur si nota de plata in baza bonurilor de vanzare anterior mentionate. De asemenea, in 35 de cazuri, banuitul ar fi efectuat retururi false in baza unor bonuri de vanzare reale, folosindu-se de o aplicatie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale, prin intermediul careia ar fi identificat bonuri de vanzare reale pentru produse aflate la limita implinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clientilor sai", au mai informat oamenii legii.
Mai mult decat atat, la data de 19 noiembrie 2022, barbatul ar fi creat o comanda folosind aplicatiile societatii prejudiciate, pentru a emite un bon de comanda pe numele unei femei, in varsta de 57 de ani, ruda a angajatului IKEA, mai arata politistii.
"Probatoriul administrat a relevat faptul ca barbatul, cu sprijinul a noua persoane, cu varste cuprinse intre 25 si 57 de ani, ar fi beneficiat de suma de bani aferenta retururilor efectuate in mod fictiv, banii intrand, ulterior, in conturile acestuia.
In vederea administrarii materialului probator, la data de 11 aprilie 2024, au fost puse in executare 3 mandate de perchezitie domiciliara, fiind identificate si ridicate bunurile din comanda efectuata in numele femeii de 57 de ani", a mai transmis Politia Capitalei.
Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa stea ani buni dupa gratii, acuzat fiind de inselaciune si
fals informatic. Prejudiciul de care s-ar face vinovat barbatul se ridica la 440.000 de lei (circa 90.000 de euro).
In acest caz s-au facut perchezitii acasa la banuit, iar oamenii legii au ridicat material probatoriu. Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie propus judecatorilor de drepturi si libertati pentru a i se prelungi retinerea.
Foto: unsplash.com