Crezi ca este momentul potrivit pentru a ii cere angajatorului tau o marire de salariu? Foarte bine, nu ai de ce sa iti faci griji in acest sens, este normal ca salariul tau sa creasca in cazul in care ti-ai atins obiectivele profesionale sau chiar le-ai depasit. Discutiile legate de partea financiara sunt destul de intimidante la prima vedere, multi salariati neavand curajul sa faca primul pas in aceasta directie si sa aduca in discutie o marire salariala.
Fie ca are loc fata in fata, fie ca are loc in scris, o discutie despre bani cu angajatorul tau va fi intotdeauna dificila. Uite cateva sfaturi de care ai putea sa tii cont si care te-ar putea ajuta in demersul tau!
In primul si primul rand, trebuie sa stii ca nu este deloc gresit sa iti exprimi aceasta dorinta in scris, in special daca stii ca iti este teama sa porti aceasta discutie fata in fata. Poti apela la un simplu e-mail trimis catre superiorii tai sau o scrisoare ceva mai formala prin care sa faci aceasta solicitare.
Nu incepe o negociere in aceasta directie daca nu stii cat valoreaza abilitatile si experienta ta pe piata muncii. Fa-ti timp inainte de toate pentru a cerceta salariile din domeniul in care activezi. Tine cont de toti factorii care pot influenta salariul tau, in aceasta categorie fiind incluse pozitia geografica, anii de experienta pe care ii ai in domeniul tau, nivelul educatiei, abilitatile specifice si asa mai departe.
Asa cum spuneam si mai devreme, este important sa stii cand sa faci o asemenea solicitare. Daca stii ca organizatia pentru care lucrezi nu trece prin cea mai buna perioada, ar fi de preferat sa ai putina rabdare si sa astepti un moment mai bun. Evident, nu poti cere o marire salariala intr-o perioada in care compania pentru care lucrezi face concedieri sau anunta reducerea cheltuielilor.
Citeste si: Cum sa-ti dai seama daca un interviu de angajare a mers bine: 7 semne ca i-ai dat pe spate
Dupa ce te-ai asigurat ca este momentul potrivit pentru a face o astfel de solicitare fa primul pas si scrie-i superiorului tau. Expune-ti argumentele pentru care crezi ca meriti o marire salariala. Iti poti aduna toate rezultatele obtinute de-a lungul timpului pentru a le prezenta in fata superiorilor. Construieste-ti scrisoarea de negociere a salariului intr-un ton politicos, profesional si la obiect. De asemenea, nu uita sa iti exprimi sentimentul de recunostinta pentru oportunitatea care ti-a fost data.
Nu te astepta sa primesti un raspuns a doua zi la solicitarea ta, de cele mai multe ori aceste negocieri dureaza mai mult. In primul rand, este foarte posibil ca superiorul tau sa fie nevoit la randul lui sa vorbeasca cu un alt departament pentru a fi luata o decizie in acest sens. Apoi, tine cont si de faptul ca s-ar putea sa existe o negociere intre tine si companie. Indiferent de rezultatul negocierii, nu uita sa multumesti pentru timpul acordat si sa lasi loc de o noua discutie in acest sens in viitor.
Citeste si: Bun venit in LUMEA INFLATIEI: familiile BOGATE cauta sa economiseasca bani. Nu doar oamenii saraci cumpara acum produse ieftine
Ultimele NOUTATI
Adevarul despre salariile din Bucuresti. In capitala se castiga in mana, in medie, 6.749 lei
Cum poti sa-ti deschizi o florarie in 2025. Cati bani te costa investitia initiala si cum sa pui firma pe picioare
Sistemul traditional de pensii incepe sa dea semne de colaps intr-una dintre cele mai mari economii europene. Urmeaza Romania?
25.000 de lei amenda pentru firmele care fac aceasta greseala! Toti patronii sunt vizati!
Partenerii nostri
Salariu mediu net si brut in 2025 - la ce valori a ajuns?
Surpriza de PROPORTII in legislatia muncii si HR! Ce se petrece, incepand de astazi?
Donatie autoturism catre ONG: Cadrul legal si implicatii fiscale
e-Transport: 4 pasi esentiali privind codul UIT si dispozitivul GPS
Declaratia Unica 2025. Cum se completeaza si depune de catre persoanele fizice - Ghid ANAF
Bilet la ordin: Notiuni, caracteristici si utilizari
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare
Sterilizarea va fi OBLIGATORIE pentru TOTI cainii fara Pedigree, cu sau fara stapan
Te-ar putea interesa si
Adevarul despre salariile din Bucuresti. In capitala se castiga in mana, in medie, 6.749 lei
Cum poti sa-ti deschizi o florarie in 2025. Cati bani te costa investitia initiala si cum sa pui firma pe picioare