Chiar daca salariatii se vor intoarce la birou, asta nu inseamna ca masurile de siguranta nu trebuie respectate. Drept urmare, pentru ca acestia sa aiba parte de un mediu de lucru sigur, iar ca supraaglomerarea sa fie evitata, antreprenorii pot lua in calcul sa le ofere posibilitatea de a isi desfasura activitatea la intervale orare diferite, la care sa soseasca doar un anumit numar de angajati. Cu cat sunt mai putini angajati prezenti la birou, cu atat creste sansa de a ramane sanatosi.
Angajatorii trebuie sa se adapteze vremurilor actuale si sa le ofere angajatilor cele mai bune conditii cand vine vorba de pauza de masa. Iar cum apelarea la restaurante sau cantine nu mai este o solutie, mai ales in interiorul acestora, antreprenorii au nevoie de solutii inteligente. Deci, se impune modernizarea si reorganizarea bucatariei, pentru ca salariatii sa aiba suficient spatiu, dar si electronicele si electrocasnicele necesare conservarii si prepararii alimentelor. De aceea, bucataria are nevoie de frigidere mari pentru depozitare, precum un frigider cu 2 usi de la Beko. In plus, ar fi de mare ajutor si un cuptor cu microunde, un espressor, un toaster sau chiar o plita electrica.
Oamenii de afaceri au obligatia de a le pune subalternilor la dispozitie masti, dezinfectant, sapun lichid si alte produse de igiena, pentru a indeparta bacteriile si virusurile, iar angajatii sa se simta in siguranta. De asemenea, angajatorii pot apela la o firma de curatenie care sa faca curat la un interval regulat si sa igienizeze suprafetele, mai ales pe cele din baie. In plus, ca masura de prevenire si precautie, e recomandat ca salariatii sa fie testati periodic, iar compania sa suporte toate costurile.
Atunci cand vor iesi in pauze, angajatii vor avea nevoie de un spatiu de socializare special amenajat, in exterior, unde sa existe suficient spatiu astfel incat sa pastreze distanta sociala si sa ramana in siguranta. De asemenea, in biroul acestora ar trebui sa existe sisteme de ventilatie performante care sa le asigure aer proaspat.
Pentru a nu se inghesui in mijloacele de transport, angajatorii isi pot incuraja salariatii sa foloseasca masina personala pentru a se deplasa la munca. Iar ca sa ii convinga sa faca acest lucru, le pot deconta transportul, pentru ca banii pe care i-ar fi dat pe carburant sa ii puna deoparte. De asemenea, antreprenorii le pot plati si locurile de parcare, ca sa ii scuteasca de anumite cheltuieli suplimentare. Cu cat vor interactiona cu mai putini oameni, cu atat riscul de a se imbolnavi va scadea.
Este foarte important pentru angajati sa stie ca isi vor relua activitatea profesionala intr-un mediu sigur si steril, pentru ca acest aspect le va afecta si productivitatea, mai ales daca vor fi stresati. Drept urmare, angajatorii trebuie sa se pregateasca din timp si sa ia masurile potrivite pentru a le asigura toate conditiile atunci cand se vor intoarce la birou. Salariatii vor avea nevoie de o bucatarie spatioasa, utilata complet, de un program de munca defalcat, de spatiu intre birouri, produse de igiena, dezinfectant si de un spatiu exterior pentru socializare. In plus, este recomandata testarea periodica.
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Reintegrarea unui salariat, conform unei hotarari judecatoresti. Cand se inregistreaza in Revisal?
Inregistrarea video a salariatilor, in vederea pontajului - incalca sau nu legea GDPR?
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Te-ar putea interesa si