Primele luni petrecute la un nou loc de munca se dovedesc intotdeauna a fi destul de dificile, fiind normal sa simti o presiune pe umerii tai. Lasand la o parte dorinta normala de a vrea sa iti impresionezi superiorii si de a le arata de ce esti in stare, mai exista o problema care ar trebui sa te preocupe. Mai exact, ne referim la punerea bazelor unor relatii de lucru solide cu colegii.
Oricat de mult crezi ca vei putea lucra pe cont propriu, echipa din care faci parte conteaza foarte multe la orice loc de munca. Tocmai din acest motiv este foarte important sa construiesti o relatie solida de lucru cu colegii tai. Lucrurile sunt din ce in ce mai complicate in aceasta noua realitate post-pandemica, construirea unor relatii de lucru cu colegii devenind mult mai dificila in acele medii de lucru in care nu se mai munceste de la birou.
Uite patru lucruri pe care ar fi bine sa le iei in seama atunci cand vrei sa stabilesti niste relatii solide de lucru cu colegii tai!
Nu astepta sa ti se ceara mereu ajutorul, cel mai probabil noii colegi nu vor dori sa iti dea batai de cap inca din primele saptamani la noul loc de munca. Daca simti insa ca poti fi de ajutor intr-o problema, ia initiativa si ofera o mana de ajutor. Cu siguranta nu ai nimic de pierdut, ba chiar din contra. Noii tai colegi vor intelege ca esti o persoana pe care se pot baza!
Este normal ca in primele saptamani de lucru sa vrei sa iti impresionezi superiorii si sa le arati tot ce stii, insa nu uita ca trebuie sa te faci remarcat si in fata colegilor. Nu ignora persoanele care nu au neaparat o functie importanta in compania pentru care ai inceput sa lucrezi. Incearca sa vorbesti cu toata lumea, ajuta-ti colegii atunci cand au nevoie, dialogheaza cu ei si fa-te placut in fata tuturor!
Cu siguranta nu vrei sa te regasesti in pozitia acelui membru al echipei care nu a reusit sa isi tina o promisiune sau care rateaza in mod constant termenele limita. Fii mereu atent la ce ti se cere si incearca sa iti faci treaba cat poti de bine, indiferent de cat de importanta crezi ca este sau nu o anumita sarcina de lucru. Daca crezi ca nu poti face fata sau ca ai prea multe pe cap, recunoaste acest lucru si solicita o prelungire a deadline-ului.
Gandurile pozitive se transforma intotdeauna in actiuni pozitive, asa ca nu ignora forta gandirii pozitive. In plus, nu vrei sa fii acel coleg care se dovedeste a fi intotdeauna pesimist, care nu are incredere in sansele de reusita ale unui proiect sau care este mereu critic cu privire la orice lucru care il inconjoara. Asadar, incearca sa iti faci un obicei de a fi pozitiv in tot ceea ce spui sau faci.
Citeste si: Inspiratie pentru angajatorii romani: cum trebuie motivati salariatii Millennial, pentru a nu-si da demisia
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si