Primele luni petrecute la un nou loc de munca se dovedesc intotdeauna a fi destul de dificile, fiind normal sa simti o presiune pe umerii tai. Lasand la o parte dorinta normala de a vrea sa iti impresionezi superiorii si de a le arata de ce esti in stare, mai exista o problema care ar trebui sa te preocupe. Mai exact, ne referim la punerea bazelor unor relatii de lucru solide cu colegii.
Oricat de mult crezi ca vei putea lucra pe cont propriu, echipa din care faci parte conteaza foarte multe la orice loc de munca. Tocmai din acest motiv este foarte important sa construiesti o relatie solida de lucru cu colegii tai. Lucrurile sunt din ce in ce mai complicate in aceasta noua realitate post-pandemica, construirea unor relatii de lucru cu colegii devenind mult mai dificila in acele medii de lucru in care nu se mai munceste de la birou.
Uite patru lucruri pe care ar fi bine sa le iei in seama atunci cand vrei sa stabilesti niste relatii solide de lucru cu colegii tai!
Nu astepta sa ti se ceara mereu ajutorul, cel mai probabil noii colegi nu vor dori sa iti dea batai de cap inca din primele saptamani la noul loc de munca. Daca simti insa ca poti fi de ajutor intr-o problema, ia initiativa si ofera o mana de ajutor. Cu siguranta nu ai nimic de pierdut, ba chiar din contra. Noii tai colegi vor intelege ca esti o persoana pe care se pot baza!
Este normal ca in primele saptamani de lucru sa vrei sa iti impresionezi superiorii si sa le arati tot ce stii, insa nu uita ca trebuie sa te faci remarcat si in fata colegilor. Nu ignora persoanele care nu au neaparat o functie importanta in compania pentru care ai inceput sa lucrezi. Incearca sa vorbesti cu toata lumea, ajuta-ti colegii atunci cand au nevoie, dialogheaza cu ei si fa-te placut in fata tuturor!
Cu siguranta nu vrei sa te regasesti in pozitia acelui membru al echipei care nu a reusit sa isi tina o promisiune sau care rateaza in mod constant termenele limita. Fii mereu atent la ce ti se cere si incearca sa iti faci treaba cat poti de bine, indiferent de cat de importanta crezi ca este sau nu o anumita sarcina de lucru. Daca crezi ca nu poti face fata sau ca ai prea multe pe cap, recunoaste acest lucru si solicita o prelungire a deadline-ului.
Gandurile pozitive se transforma intotdeauna in actiuni pozitive, asa ca nu ignora forta gandirii pozitive. In plus, nu vrei sa fii acel coleg care se dovedeste a fi intotdeauna pesimist, care nu are incredere in sansele de reusita ale unui proiect sau care este mereu critic cu privire la orice lucru care il inconjoara. Asadar, incearca sa iti faci un obicei de a fi pozitiv in tot ceea ce spui sau faci.
Citeste si: Inspiratie pentru angajatorii romani: cum trebuie motivati salariatii Millennial, pentru a nu-si da demisia
Ultimele NOUTATI
ANPC-ul a bagat spaima in patronii de restaurante din Romania. Acuzatii grave privind controalele
Concedierea salariatului al carui post se desfiinteaza. Cateva probleme practice de avut in vedere
Partenerii nostri
Repausul saptamanal se acorda doar in natura? Demersuri si prevederi importante
Calificare/pregatire profesionala la locul de munca - prevederi legale
Obligatiile angajatorului la stabilirea salariului. Prevederi legale si explicatiile specialistilor
Reparatii autoturisme decontate prin firma de asigurari: Monografie contabila
Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor juridice straine [Ghid ANAF]
Ce beneficii extrasalariale neimpozabile pot primi angajatii in 2025?
Noua regula pentru functionarii publici: vor da teste scrise din legislatie in fiecare an!
Amenda GDPR pentru o firma care a divulgat informatii din actele de angajare ale unui fost salariat
Indemnizatia de doctorat: Valoarea in 2025 si cum se poate obtine
Te-ar putea interesa si