Multi dintre cei care isi doresc sa obtina un anumit job pornesc de la premisa ca nu se vor descurca sau ca nu au suficiente cunostinte in domeniu. Atunci cand te prezinti la un interviu de angajare, fii pozitiv si priveste cu optimism ceea ce va urma. Pana la urma, chiar daca nu vei fi tu fericitul castigator al postului respectiv, nu e un capat de lume. In ziua de astazi, ai foarte multe oportunitati pe piata muncii. Conteaza sa alegi ceva ce ti se potriveste. Daca ai fost respins, aplica in continuare, pana gasesti locul ideal.
Oricat de competent ai fi, daca te duci la un interviu de angajare in slapi si tricou, daca angajatorul nu are simtul umorului, sansele de a fi angajat scad considerabil. Nu trebuie sa porti un costum de ginere, dar o camasa, un sacou sau o pereche de pantofi sunt de mare ajutor. In plus, nu uita sa porti si un ceas de mana, ca sa arati ca esti punctual, dar si elegant. Iar pentru a lasa o impresie placuta atunci cand interactionezi cu persoanele care iti vor decide soarta profesionala, foloseste si parfumuri barbati, pentru a lasa in urma ta aroma succesului.
Un aspect foarte important este sa fii sigur pe tine, de la limbajul corpului si pana la ceea ce transmiti verbal. Incearca sa eviti cliseele. Fii spontan, natural si sigur pe tine. Chiar daca nu stii exact toate raspunsurile la intrebarile care ti se pun, conteaza sa fii tare pe picioare si cand stai pe scaun. Asta denota curaj, hotarare si responsabilitate, iar acestea pot fi criterii decisive pentru a ocupa postul respectiv.
Chiar daca este incomod sau nu te-ai gandit la niste intrebari concrete, e important ca angajatorul sa vada ca iti pasa de compania sa. Deci intreaba cat mai multe lucruri si afla diverse detalii despre viitorul tau loc de munca. Afla cum e atmosfera in cadrul firmei, care va fi rolul tau, ce beneficii vei avea, cum poti aduce plus valoare. Intreaba in cat timp poti avansa profesional. Tot ce conteaza e sa arati ca iti pasa si ca nu ai venit degeaba.
Chiar daca e un interviu de angajare, asta nu inseamna ca trebuie sa stai sobru, cu ochii in pamant, pana la finalul discutiei. Zambeste, fa o gluma atunci cand este cazul, si socializeaza cat de mult poti. Conteaza sa iti asiguri angajatorul ca esti o persoana serioasa, dar si sociabila in acelasi timp.
Sa obtii jobul dorit depinde de anumite variabile si motive subiective, dar nu uita ca tu iti croiesti propria poteca profesionala, deci totul depinde de tine. Cu cat esti mai pregatit inainte de interviul de angajare, cu atat vei avea sanse mai mari de reusita. E normal sa fii putin emotionat inainte de acest test, dar nu uita ca nu ai nimic de pierdut, deci adopta o atitudine pozitiva si inspira aerul optimismului. In plus, imbraca-te adecvat, poarta un ceas de mana, o cravata si foloseste un parfum de calitate.
Arata-i angajatorului ca esti un candidat punctual, serios si competent, dar si ca ai o doza de umor. Participa la discutie, pune intrebari, afla cat mai multe detalii despre firma la care ai vrea sa lucrezi. Daca urmezi toate aceste sfaturi, cu siguranta o sa te descurci de minune.
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si