In timpul unui interviu de angajare, recrutorii apeleaza la un set de intrebari clasice pentru a afla cat mai multe informatii referitoare atat la experienta ta profesionala, cat si cu privire la caracterul tau. Bineinteles, angajatorii isi doresc sa aiba siguranta ca te vei potrivi in mediul de lucru al companiei. Exista si cateva intrebari capcana pe care le pun recrutorii in cadrul interviurilor de angajare, multe dintre acestea legandu-se de motivul parasirii fostului loc de munca.
Este indicat sa acorzi o atentie speciala raspunsurilor pe care le vei da acestor intrebari, modul in care povestesti despre plecarea de la fostul loc de munca putand transmite multe despre personalitatea, caracterul si valorile tale.
Este una dintre acele intrebari de interviu dificile pe care, cel mai probabil, le-ai auzit in mai toate interviurile de angajare la care ai fost. Este o intrebare capcana, existand tentatia de a vorbi despre tot ce nu mergea bine la fostul tau loc de munca, incepand de la neintelegerile cu colegii sau cu superiorii si pana la conditiile in care se lucra.
Sfatul specialistilor este sa nu te lasi prins in aceasta capcana si sa nu vorbesti chiar despre toate nemultumurile pe care le-ai avut cu privire la fostul tau loc de munca. In cazul in care vei face asta, exista posibilitatea ca recrutorii sa ramana cu impresia ca esti o persoana dificil de multumit. Mai rau, angajatorul ar putea gandi ca esti genul de persoana care este dispusa “sa dea din casa” in ceea ce priveste compania pentru care lucrezi.
Bineinteles, nu trebuie nici sa minti cu privire la lucrurile mai putin placute cu care te-ai confruntat la fostul loc de munca. Onestitatea este extrem de importanta, insa trebuie sa stii cum sa pui problema!
In primul si primul rand, evita sa dai un raspuns extrem de subiectiv. Spre exemplu, nu este recomandat sa faci referire la relatiile personale pe care le-ai avut cu colegii sau cu sefii tai! Daca vei alege sa iti vorbesti de rau fostul sef sau chiar compania pentru care ai lucrat in trecut, cel mai probabil in ochii noului angajator vei parea o persoana care creeaza probleme.
Asadar, chiar daca sunt o multime de aspecte negative cu privire la fostul loc de munca despre care ai putea vorbi, este de preferat sa pastrezi o atitudine pozitiva. Spre exemplu, vorbeste despre dorinta ta de a avea noi oportunitati de perfectionare. In acest fel, vei arata recrutorilor ca esti un angajat activ, care isi doreste noi provocari si responsabilitati in cariera. Angajatorii vor fi intotdeauna incantati de candidatii care isi doresc sa evolueze in cariera!
Citeste si: 5 pasi pe care sa ii urmezi atunci cand ceri un salariu mai mare
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si