La varsta de numai 22 de ani, Lauren Simmons a devenit cea mai tanara femeie trader cu norma intreaga de pe Wall Street. In prezent, la 27 de ani, Simmons este autoare, producatoare, prezentatoare a unei emisiuni, gazda a unui podcast si membru in consiliile de administratie ale mai multor companii financiare. Totodata, este pe cale sa inregistreze venituri de aproximativ un milion de dolari numai in acest an.
Nu cu multi ani in urma, Lauren Simmons era intr-o situatie in care se regasesc multi tineri angajati in ziua de astazi. Mai exact, isi dorea o marire de salariu. La acea vreme, lucra la Bursa din New York si castiga numai 12.000 de dolari pe an, in timp ce salariul minim din NY in acel moment era de aproximativ 60.000 de dolari pe an.
Pentru Lauren Simmons, cel mai important este sa stii ceea ce iti doresti cu adevarat atunci cand ceri o marire de salariu. De asemenea, la fel de important este sa stii care sunt compromisurile pe care esti dispus sa le faci si care sunt lucrurile pe care nu esti dispus sa le accepti sub nicio forma. Nu uita ca nu doar salariul este important atunci cand accepti un loc de munca, ci intreg pachetul salarial ce iti este oferit, pachet care poate cuprinde o serie intreaga de beneficii extra-salariale extrem de importante pentru tine!
Atunci cand negociezi acest pachet salarial, ia in calcul si obiectivele tale pe termen scurt, dar si obiectivele tale pe termen lung. Spre exemplu, Lauren Simmons povesteste ca atunci cand isi negocia beneficiile salariale existau anumite lucruri cu care era in regula pe termen scurt, dar care nu isi mai gaseau sensul atunci cand se vorbea despre cariera sa profesionala pe termen lung.
Lauren Simmons ii mai sfatuieste pe tinerii angajati sa aiba intotdeauna o varianta de rezerva inainte de a incepe o negociere in privinta unei mariri de salariu. Daca lucrurile nu merg asa cum iti doresti in cadrul unei negocieri salariale, este important sa stii ce vrei sa faci. Exista mereu posibilitatea ca angajatorul tau sa nu fie de acord cu salariul pe care ti-l doresti tu si sa nu ti-l ofere. Daca vei accepta in cele din urma sa lucrezi pe mai putin decat iti doresti, trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca vei fi nemultumit in continuare la job si ca vei simti permanent ca nu esti platit corespunzator pentru ceea ce faci.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Atentie la modificarile referitoare la impozitul MICRO: Aspecte importante de retinut
Te-ar putea interesa si