Totusi, trebuie sa iei in considerare ca vei avea nevoie de un buget minim pentru cheltuieli administrative si ca, probabil, nu vei avea castiguri imediate.
Unele persoane renunta imediat la locul de munca stabil, care le aduce un salariu regulat, atunci cand decid sa isi lanseze propria afacere. Insa, oricat de lipsit de atractivitate este actualul loc de munca, demararea unei afaceri poate dura. O atitudine echilibrata consta in mentinerea acelui loc de munca si dezvoltarea afacerii in paralel. Astfel, vei avea o rezerva financiara in cazul in care dezvoltarea afacerii nu merge pe fagasul dorit.
Daca nu dispui de un buget, nu poti sa investesti in marfa sau echipamente. Printre domeniile in care nu ai nevoie de echipamente se numara furnizarea de servicii, consultanta, cursuri de pregatire, suport in afaceri. Obligatorii, insa, in aceasta era digitala, sunt dispozitive precum laptop-uri si telefoane inteligente. Cu ajutorul acestora, poti sa iti creezi site-ul, sa comunici cu clientii, sa iti gestionezi conturile de pe retelele de socializare. Si, pentru ca nu este momentul sa iti epuizezi economiile, consulta site-urile de produse second hand in acest sens.
Daca este posibil, amenajeaza-ti biroul cat mai profesionist acasa. Un mic birou, un dulap pentru documente si toate obiectele de care ai nevoie, toate trebuie sa fie aranjate in acelasi loc pentru ca munca ta sa fie usurata. Daca vrei neaparat sa nu lucrezi de acasa, poti sa analizezi perspectiva unui birou intr-un spatiu de coworking. Nu numai ca vei avea parte de liniste, dar vei avea si de un loc unde iti poti intalni clientii si, in plus, te va ajuta sa iti construiesti o retea de cunostinte.
Ai nevoie de tot ajutorul posibil atunci cand te decizi sa iti incepi propria afacere. Apeleaza la membrii familiei pentru ca vei avea nevoie de ajutor din toate partile, mai ales daca nu ai un buget mare pentru start. Poate unul dintre membrii familiei are deja experienta in antreprenoriat sau se poate ocupa de contabilitate gratuit.
Atunci cand vrei sa demarezi propria afacere, trebuie sa analizezi si sa decizi in ce forma iti vei derula activitatea. Poti sa activezi ca persoana fizica autorizata sau sa infiintezi o microintreprindere. Desi procedura de infiintare este oarecum similara pentru ambele, in cazul PFA, impozitarea obligatorie poate fi impovaratoare pentru bugetul personal. O microintreprindere are personalitate juridica, iar acest lucru nu este neaparat obligatoriu in cazul unui PFA. De asemenea, taxele sunt mai mici in cazul microintreprinderii. O discutie cu un specialist te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie.
Dincolo de competentele tale, pentru a-ti dezvolta afacerea si a-i spori vizibilitatea, trebuie sa iti extinzi reteaua de cunostinte. Poti incepe de la cei apropiati, precum familia si prietenii. Poti sa te alaturi comunitatilor online dedicate antreprenorilor. Astfel de grupuri virtuale te pot ajuta cu informatii valoroase despre viitorii potentiali clienti. De asemenea, poti sa dezvolti parteneriate cu alte firme. De exemplu, poti crea postari sponsorizate pe blogul tau.
Si, desi in era digitala este necesar sa ai un site si conturi pe retelele de socializare, acest lucru nu inseamna ca evenimentele fizice sunt de domeniul trecutului. Participa la intruniri de afaceri si conferinte care sunt organizate in domeniul tau de activitate. Acestea sunt ocazii foarte bune pentru a cunoaste oameni noi si a-ti extinde reteaua de cunostinte.
Banii sunt foarte importanti in lansarea unei afaceri. Insa, este posibil sa devii antreprenor si cu un buget minim, daca esti riguros si hotarat. Sfaturile de mai sus te pot ajuta in acest sens.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si